INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Teku radovi na izgradnji najvećeg pešačkog trga u Beogradu

11.05.2020. | E. B. R. | Novosti

Vozila javnog gradskog prevoza nedavno su počela da saobraćaju delom Savskog trga, čija rekonstrukcija još traje. Sugrađani se navikavaju na nove-stare trase tramvaja, kao i autobusa koji saobraćaju kroz ovaj deo grada.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, potpuno je promenjen način na koji će ovo važno čvorište funkcionisati.

Budući izgled Savskog trga (foto: Fenwick Iribarren Architects)

- Pravi se najveći pešački trg u Beogradu. Površina će biti oko 12.000 metara kvadratnih, a po obodima će ići tramvaji, autobusi i automobili. Uspeli smo da pustimo deo za automobilski i autobuski saobraćaj, kao i za tramvajski iz smera Karađorđeve ka Nemanjinoj. Tako da sada kada dolazite sa Starog tramvajskog mosta možete da skrenete desno, što nije bilo moguće, i da bez problema idete prema Nemanjinoj. Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12 - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec do dva dana će biti pušteni tramvaji iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraćaj.

- Prvo će, narednih dana, krenuti autobuski saobraćaj, a po završetku izmeštanja kanalizacione crpne stanice, saobraćaj će ići po obodima. U sredini će biti pešački trg, tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a tu će biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. Taj kraj će sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom železničkom stanicom dobiti potpuno drugačiji izgled - zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;