INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se škola u Leštanima koja će biti jedna od najmodernijih u Beogradu

10.04.2020. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišli su juče (09.04.2020) radove na školi u Leštanima i istakli da će nova škola biti jedna od najmodernijih u Beogradu. 

- Nakon barake u kojoj su deca do prošle godine pohađala nastavu, osnovci Leštana će od septembra imati jednu od najmodernijih osmoletki u Beogradu -  rekao je Vesić.

On je podsetio da od avgusta prošle godine traju radovi na izgradnji škole.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Građani dobro znaju kakva je to bila baraka i neuslovna škola. Ovo je nova škola sa skoro 5.500 kvadratnih metara u koju će ići 1.500 učenika. U ovom trenutku je završeno oko 60 odsto radova. Urađen je građevinski deo, sada se polako završava unutrašnje opremanje škole, odnosno fini radovi. Ispred će biti školsko dvorište, a iza objekta dva sportska terena - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, deca će po prvi put u Leštanima imati fiskulturnu salu, koja će biti jedna od boljih u Beogradu.

- Osmoletka koja je postojala ranije bila je istureno odeljenje škole iz Vinče i u toj staroj su išli đaci od prvog do četvrtog razreda. Leštane će sada imati novu školu od septembra, koja će biti osmogodišnja - ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da će u školu biti uloženo oko 550 miliona dinara, te da radove izvodi kompanija Jadran d.o.o.

Sledeći projekat je škola u Mirijevu i na levoj obali Dunava, gde je neophodno da se uradi još jedna škola, najavio je Vesić. 

Grad Beograd kontinurino radi sve što može kada je u pitanju predškolsko i osnovno obrazovanje, kako je rekao, kako bi deca išla u dobre i funkcionalne škole.

- Srećan sam što će najmodernija škola u Beogradu biti u Leštanima, a što je jasan pokazatelj da nema razlike između dece u centru grada i one na periferiji - istakao je Vesić.

Resorni sekretar Slavko Gak je precizirao da je vrednost ukupnih radova na vrtićima i školama u Beogradu u ovom trenutku oko 900 miliona dinara. On objašnjava da vanredno stanje u zemlji nije zaustavilo obnovu obrazovnih ustanova u Beogradu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;