INFONET-468X60-BANNER

Zemljište na trasi auto-puta najtraženije

02.03.2020. | B92

Na trasi auto-puta i Moravskog koridora zemlja se prodaje "kao alva", a zainteresovani su brojni strani investitori, ali i najpoznatiji domaći biznismeni. Cena ove moravske zemlje iz dana u dan vrtoglavo raste, tako da je jedan ar još pre par godina dostizao cenu između 25.000 i 30.000 evra, a pretpostavlja se da će narednih godina cene biti još veće.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Najatraktivnija lokacija svakako je ona u blizini kružnog toka u Preljini, gde je skoro sve rasprodato.

- Moja parcela se prostire na 14 ari sa dozvoljenom gradnjom u tri nivoa i sa kompletnom komunalnom infrastrukturom, pristupnom saobraćajnicom po ceni od 25.000 evra po aru, što je stara cena od pre šest godina. Radi se o građevinskom zemljištu na odličnoj lokaciji, a ovih dana sam odlučio da to ponudim na prodaju - kaže vlasnik zemljišta Mihajlo Nikolić.

Pre dvadeset godina na ovoj lokaciji je bilo samo nekoliko domaćih privrednika, a sada se za svaki ar zemljišta otimaju veliki strani investitori.

- Ovde leži veliki industrijski potencijal i siguran sam da će za nekoliko godina ovo biti novi privredni centar, a sve zahvaljujući benefitima koje donosi izgradnja modernih saobraćajnica. Imam informaciju da su i brojne estradne ličnosti ovde odlučile da kupe plac, koji će kasnije prodati strancima po većoj ceni ili će ovde izgraditi objekte - rekao je Nikolić.

Koliko je ova lokacija postala skupa i ekskluzivna najbolje govori i činjenica da se obične seoske njive koje ne mogu biti kvalifikovane kao građevinsko zemljište naplaćuju oko dve hiljade evra po aru, pa meštani ovog kraja često u šali znaju reći da se konačno isplati biti srpski seljak.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;