Zemljište na trasi auto-puta najtraženije

02.03.2020. | B92

Na trasi auto-puta i Moravskog koridora zemlja se prodaje "kao alva", a zainteresovani su brojni strani investitori, ali i najpoznatiji domaći biznismeni. Cena ove moravske zemlje iz dana u dan vrtoglavo raste, tako da je jedan ar još pre par godina dostizao cenu između 25.000 i 30.000 evra, a pretpostavlja se da će narednih godina cene biti još veće.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Najatraktivnija lokacija svakako je ona u blizini kružnog toka u Preljini, gde je skoro sve rasprodato.

- Moja parcela se prostire na 14 ari sa dozvoljenom gradnjom u tri nivoa i sa kompletnom komunalnom infrastrukturom, pristupnom saobraćajnicom po ceni od 25.000 evra po aru, što je stara cena od pre šest godina. Radi se o građevinskom zemljištu na odličnoj lokaciji, a ovih dana sam odlučio da to ponudim na prodaju - kaže vlasnik zemljišta Mihajlo Nikolić.

Pre dvadeset godina na ovoj lokaciji je bilo samo nekoliko domaćih privrednika, a sada se za svaki ar zemljišta otimaju veliki strani investitori.

- Ovde leži veliki industrijski potencijal i siguran sam da će za nekoliko godina ovo biti novi privredni centar, a sve zahvaljujući benefitima koje donosi izgradnja modernih saobraćajnica. Imam informaciju da su i brojne estradne ličnosti ovde odlučile da kupe plac, koji će kasnije prodati strancima po većoj ceni ili će ovde izgraditi objekte - rekao je Nikolić.

Koliko je ova lokacija postala skupa i ekskluzivna najbolje govori i činjenica da se obične seoske njive koje ne mogu biti kvalifikovane kao građevinsko zemljište naplaćuju oko dve hiljade evra po aru, pa meštani ovog kraja često u šali znaju reći da se konačno isplati biti srpski seljak.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...