PRIJAVA-468X60-BANNER

Počela edukativna kampanja o ulaganju u obnovu fasada

26.02.2020. | G. Novaković | Novosti

Počela edukativna kampanja o investicionom ulaganju u obnovu fasada za stanare. JP Gradsko stambeno otpočelo je kampanju o prednostima ulaganja u rekonstrukciju fasada. Ova akcija organizovana je u saradnji sa upravnicima zgrada, i do sada su na 10.000 adresa stambenih zajednica poslata pisma, u kojima se stanarima približavaju procedura i uslovi obnove spoljnih zidova radi povećanja energetske efikasnosti.

Na prvom u nizu planiranih sastanaka preduzeća sa profesionalnim upravnicima, zaključeno je da svaki građanin dobija direktne uštede kroz povećanu energetsku efikasnost, čime se uloženi novac za investiciju vraća. Osim toga, investicija donosi povećanje vrednosti i bezbednosti stana.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Dobra fasada je ključna za regulisanje potrošnje toplotne energije, a cena stana se povećava ukoliko zgrada ima energetski pasoš - kaže Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda. - Mi upravnici svakodnevno, kako na terenu i na sastancima, radimo na edukaciji građana na koji način treba da unaprede vrednost svoga stana i kako da ga zaštite.

Prema rečima Banovačkog, Gradsko stambeno je značajan strateški partner Udruženja profesionalnih upravnika Beograda. Stupanjem na snagu novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, i primenom energetske efikasnosti, fasade igraju veliku ulogu, i rešavanjem tog problema rešiće se 50 odsto drugih muka u zgradama.

- Stanari su zainteresovani za program Gradskog stambenog, pošto postoji mogućnost otplate na 60 mesečnih rata, i ono obuhvata energetsku efikasnost i dobijenje energetskog pasoša - kaže predsednik Udruženja.

Kako navode u JP Gradsko stambeno, u okviru ove edukativne kampanje, planiran je niz aktivnosti, radionica i sastanaka sa upravnicima i građanima.

U narednom periodu, osim razgovora o ulaganju u spoljne zidove stambenih objekata, redovno će se održavati sastanci sa upravnicima, kako bi i drugi nedostaci bili rešavani. Prema rečima Igora Ćurčića iz Gradskog stambenog, više od 10.000 pisama je poslato kako bi se stanarima približila procedura investicionog ulaganja u fasade, ali sigurno je da će se na sastancima otvarati i novi problemi sa kojima se suočavaju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;