INFONET-468X60-BANNER

Borski okrug dobija 250 kilometara brzih saobraćajnica

20.02.2020. | Tanjug

Ministarka građevinarstava najavila je izgradnju 250 kilometara brzih saobraćajnica u Borskom okrugu koja će početi 2021. godine. Ministarka je to izjavila tokom obilaska novog mosta preko reke Podvrške kod sela Milutinovac, koji je izgrađen na 50 metara od nekadašnjeg, srušenog u poplavama 2014. godine.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Novi most, čija je izgradnja koštala nešto više od 115 miliona dinara, dug je 80 metara, investitor je JP Putevi Srbije, a izvođač radova kompanija Ingrap-Omni. Radovi na izgradnji novog mosta počeli su u avgustu prošle godine, a pušten je u saobraćaj početkom ovog meseca.

Ministarka je rekla i da novi most nije jedino što je urađenu u Borskom okrugu i dodala da je u poslednje četiri godine rekonstruisano oko 120 kilometara puteva u tom okrugu.

Ona je najavila da predstoji izgradnja brznih saobraćanica koje su, kaže, neophodne tom kraju za razvoj turizma. Podsetila je da Kladovo iz godine u godinu beleži rast broja noćenja, a tome će još više doprineti, dodala je, izgradnja 250 kilometara brzih saobraćajnica u tom kraju.

Ministarka je navela da se ove godne radi projektno-tehnička dokumentacija za brze saobraćajnice, dok će se u njihovu izgradnju krenuti 2021. Radiće se brza saobraćajnica do Golupca, zatim do Donjeg Milanovca, kao i između Negotina i Kladova, dodala je Mihajlovićeva.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da je u poslednje četiri godine za rekonstrukciju i rehabilitaciju puteva u Borskom okrugu izdvojeno više od četiri milijarde dinara, a samo prošle godine izdvojena je 1,4 millijarda dinara.

U Kladovu se radi i rehabilitacija državnog puta Kladovo - Brza Palanka, u dužini od oko 20 kilometara, koji će, prema Drobnjakovim rečima, biti završen do avgusta ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;