PRIJAVA-468X60-BANNER

Turci grade tunel kroz Alpe

05.02.2020. | Blic

Turska građevinska firma Cengiz pobedila je na tenderu za gradnju tunela auto-puta, vrednog 98 miliona evra, koji u Alpima povezuje Sloveniju i Austriju. Kompanija Cengiz Insaat saopštila je da će izgraditi drugu liniju tunela "Karavanke" u Sloveniji, čija je dužina tri i po kilometra kroz planinu.

Dodatna cev se gradi da bi se olakšali eventualni zastoji u saobraćaju na auto-putu koji koristi osam zemalja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Utku Gok, koordinator za međunarodne projekte kompanije, rekao je da je Cengiz uspeo da pobedi na tenderu bez lokalnog partnera zahvaljujući vrhunski obrađenim i predočenim tehničkim informacijama, piše Agencija Anadolija. - Stranim kompanijama je vrlo teško da pobede na tenderima u Sloveniji, tako da su ostale kompanije koristile lokalne partnere - rekao je Gok.

Konstatujući da je kompanija koja je pobedila na tenderu za izgradnju u Austriji već započela s radom, Gok je rekao: "Kada krenemo, biće razlika od 20 meseci. Moramo završiti projekat za pet godina, ali isporučićemo ga i ranije."

Pojasnio je da će projekat biti sproveden sa timom od 250 ljudi, uključujući 150 turskih radnika. Gok je naglasio da 1.200 vozila prolazi kroz sadašnju jednu cev tunela svakog sata, što dovodi do čestih saobraćajnih gužvi.

- Izgradićemo novu cev pored sadašnje, napraviti četiri trake, a ograničenje brzine će biti 100 kilometara na sat - zaključio je Gok.

 

Komentari: 1

Lena 07.02.2020 23.18.40

... neka dodju da svicarcima izgrade drugu cijev tunela Gotthard!

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;