INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca u septembru

05.02.2020. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca biti raspisan najverovatnije u septembru.

– U ovom trenutku, Saobraćajni institut CIP projektuje groblje kućnih ljubimaca u Bloku 51 na Novom Beogradu. Građevinska dozvola se očekuje u septembru ove godine, kada ćemo da raspišemo tender za izbor izvođača koji će da gradi groblje. Tender će obuhvatiti prvu fazu uređenja kompleksa u okviru kojeg gradimo saobraćajnice, pešačke staze, zelene površine, parkinge, prateću komunalnu infrastrukturu i administrativni objekat – rekao je Vesić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

On je rekao da je Grad Beograd sa Saobraćajnim institutom CIP nedavno potpisao i ugovor za izradu projekta za izgradnju centra za spaljivanje animalnog otpada, koji je planiran u okviru kompleksa groblja, a objekat će se graditi u drugoj fazi.

Prostor će biti uklopljen sa postojećim zelenilom. Kompleks groblja je podeljen na tri funkcionalne celine: prednju zonu – administrativni objekat u kome su planirani veterinarska ambulanta, sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu; srednju zonu – koja je namenjena pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja i zadnju zonu – u kojoj će se nalaziti centar za spaljivanje animalnog otpada.

Svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama. Po obodu kompleksa planirano je zaštitno zelenilo širine 15 metara, a drvoredi su predviđeni uz parking prostor na ulazu u groblje, duž glavne pristupne saobraćajnice.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;