PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Grad Beograd oživljava Kijevo

22.01.2020. | B. Petrović | eKapija

U okviru beogradskog naselja Kijevo moglo bi da nikne veliko i moderno urbano naselje sa privrednim zonama, koje bi bilo smešteno na prostoru oko železničke pruge Mala Krsna-Ostružnica i delom uz Kijevski potok.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije područja između obilaznog auto-puta i kružnog puta kod naselja Kijevo, u Opštini Rakovica, koji obuhvata katastarske opštine Kneževac i Resnik.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ovim dokumentom, koji se na javnom uvidu nalazi od od 20. januara do 21. februara 2020 i koji je izradio Urbanistički zavod Beograda, na predmetnom području ukupne površine od skoro 100 hektara (97,75ha) planirana je izgradnja stambenih i komercijalnih zona, mešovitih gradskih centara, sportskih sadržaja i dve privredne zone.

Na području obuhvaćenom Planom, na kojem se trenutno nalaze neplanski izgrađeni objekti za porodično stanovanje, gradiće se 1.214 stanova. Novo naselje imaće 3.521 stanovnika, što je gotovo trostruko više nego sada, dok će broj zaposlenih biti višestruko veći, 1.862 u odnosu na sadašnjih 34.

Komercijalne zone podrazumevaju gradnju poslovnih kompleksa, maloprodajnih trgovinskih objekata poput robnih kuća, hipermarketa, trgovinskih centara, veleprodajnih objekata, distributivnih centara, skladišta i objekata iz domena ugostiteljstva i turizma - motela, hotela, hostela, restorana...Planom su predviđene i dve privredne zone. Pored toga, gradiće se i objekti javne namene kojih sada nema, kao što je predškolska ustanova, osnovna škola i objekat socijalne zaštite.

Ovako ambiciozan plan gradnje moraće da isprati i odgovarajuća infrastruktura, pa je tako u planu gradnja novih saobraćajnica i proširenje postojećeg Kružnog puta sa gradnjom tri nova priključka, komunalnih staza za kretanje komunalnih vozila, kao i podizanje novih autobuskih stajališta, a predviđen je i odgovarajući broj parking mesta u skladu sa brojem stanovnika i zaposlenih.

Plan obuhvata i vodni deo područja i prateću infrastrukturu, pa predviđa izgradnju novih mostića i kolskih prilaza objektima na vodnim površinama, preko zatvorenog profila potoka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;