IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počelo sređivanje fasada na šest stambenih objekata na Vidikovcu

20.01.2020. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao je u subotu (18.01.2020) sa građanima dela Vidikovca i potom obišao radove na rekonstrukciji fasada jedne od šest velikih stambenih zgrada koje će biti završene tokom ove godine. Pored Vesića, s građanima su razgovarali i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, direktor Zelenila – Beograd Slobodan Stanojević i predstavnici nadležnih gradskih i opštinskih preduzeća i službi.

Ilustracija (www.pixabay.com)

– Vidikovac je lepo i veliko stambeno naselje koje je izgrađeno u vreme kada je naša zemlja bila bogata, ali su fasade poslednjih decenija propale. Dobra vest za žitelje šest stambenih zgrada jeste da će tokom ove godine one biti rekonstruisane, a radovi na jednoj već su počeli. Osim toga, u ovom delu grada radimo jedno dečje izgrališe, a biće urađeno još jedno, kao i još jedan park – precizirao je Vesić.

On je naveo da su se građani uglavnom požalili na komunalne probleme, među kojima prednjači nered oko Vidikovačke pijace. Tim povodom najavio je da će tokom ove godine početi da se radi projekat preuređenja pijace, te da bi trebalo da se krene sa njenom rekonstrukcijom za dve godine. Biće to moderna, natkrivena pijaca, istakao je Vesić, i dodao da će svi nadležni pojačati kontrolu nelegalne prodaje.

Građani su se požalili i na problem nepropisnog parkiranja i nedovoljnog broja parking mesta, a izrazili su i želju da se napravi autobusko stajalište na Ibarskoj magistrali, nedaleko od ovog dela Vidikovca. Te stvari će u narednom periodu biti predmet provera, kako bi se videlo da li građanima može da se izađe u susret.

– Popisali smo dosta stvari koje mogu da se urade, neke su vrlo konkretne i mogu da se urade brže, a rešavanje drugih će trajati. Ali, najvažnije je da se s ljudima priča o problemima i da mogu da vide da se sa predstavnicima grada, opština, javnih preduzeća može razgovarati. Politika je svaka dobra ako rešava probleme ljudi i ako je dobra za ljude, a dobra je za ljude ako se njihov život svakodnevno menja nabolje – poručio je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;