INFONET-468X60-BANNER

Nastavak radova na Batajničkoj petlji

27.12.2019. | Beobuild

Izgradnja Batajničke petlje mogla bi biti nastavljena već ovog proleća, pošto je krajem oktobra raspisan tender za izbor izvođaca na ovom važnom projektu. Prošlo je više od četiri godine kako su završeni poslednji radovi na Batajničkoj petlji, međutim ona do sada nikada nije kompletirana. Na petlji su ostali nezavršeni delovi koji treba da povežu Obilaznicu sa lokalnom mrežom puteva, tako da će posle više godina odlaganja ovim projektom Batajnica ponovo dobiti direktan izlaz na auto-put.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na tenderu koji se odvija pod okriljem Evropske banke za obnovu i razvoj, koja i kreditira izgradnju, pristigle su četiri ponude. Ponude su podneli austrijski Strabag AG, bugarski Trace Group Hold Plc, turski kozorcijum Mautek Insaat Madencilik & Mehmet Ali Unal Insaat Taahhut, kao i domaći konzorcijum Unogradnja d.o.o i Montprojekt.

Početkom ove nedelje izvršeno je otvaranje ponuda, a sada sledi stručna ocena i računska provera od strane komisije. Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, ali pod uslovom da ponuđač i ponuda ispunjavaju kriterijume definisane konkursnom dokumentacijom. Ono što je možda još važnije, jeste da se početak radova očekuje sredinom marta, a da će rok za završetak biti 365 dana od uvođenja u posao. Projekat obuhvata izgradnju dela budućeg Batajničkog bulevara od izlazno/ulaznih rampi R2 i R3, do raskrsnice sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog, kao i završertak mosta preko pruge i nove saobraćajne veze ka intermodalnom terminalu.

Ipak, ni sa ovim projektom posao nažalost neće biti završen. Pored završetka Batajničke petlje, za punu funkcionalnost ovog čvora potrebno je dograditi i prilagoditi deo lokalnih puteva koji su u nadležnosti Gradske uprave. Tu pre svega spada Ulica Svetislava Vujovića (od Stevana Dubajića do Batajnicke petlje) i njeno povezivanje sa petljom u punom profilu, što nece biti obuhvaćeno u ovoj fazi. Planirana je samo privremena veza, koja će služiti dok se Batajnički bulevar ne završi u celosti. U Direkciji za izgradnju Beograda potvrdili su da je tender za izradu tehničke dokumentacije Batajničkog bulevara u pripremi, međutim predmetno zemljište je još uvek u procesu rešavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Tender za izradu tehničke dokumentacije za završetak Batajničkog bulevara, odnosno Ulice Svetislava Vujovića još nije raspisan, a tek po izradi neophodnih projekata moguće je podneti zahtev za izdavanje građevinske dozvole. U najboljem scenariju, ukoliko upis zemljišta kao javne svojine bude završen paralelno sa tehničkom dokumentacijom, na ovom delu projekta radovi bi mogli da počnu tek u drugoj polovini 2020.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;