IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Dogodine početak izgradnje Tiršove 2

30.10.2019. | Tanjug

Rekonstrukcija KBC Zemun i unutrašnji radovi u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj biće završeni do kraja godine, najavio je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević. On je naglasio da je u toku pedesetak projekata širom zemlje u oblasti zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite. U narednoj godini, naglašava, krenuće radovi za još stotinak projekata, a jedan od najvećih je početak izgradnje Tiršove 2.

U KBC Zemun rađene su potpuna rekonstrukcija i opremanje tri objekta - Poliklinika, Neurologija i Pedijatrija, koji su bili u veoma lošem stanju i potpuno devastirani, posebno Odeljenje pedijatrije i da je u obnovu uloženo tri miliona evra.

- Nismo se bavili samo zamenom polupanih prozora ili krova koji prokišnjava, već smo radili na unapređenju funkcionalnosti objekata. Radi se najmodernija protivpožarna zaštita, radimo na energetskoj efikasnosti što znači da će svaki taj objekat vremenom sam sebe isplatiti, kroz uštede koje će biti ostvarene u potrošnji energije - naglasio je Blagojević.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Podseća da je na zgradi Univerzitetske bolnice u Tiršovoj završena obnova fasade, da je jedno krilo zgrade već pušteno u rad, a da će do kraja godine biti završeni unutrašnji radovi u drugom krilu zgrade.

Izgradnja Tiršove 2 planirano je da počne sledeće godine, a u zgradu od 30.000 kvadratnih metara biće uloženo oko 50 miliona evra.

Osim Tiršove novi izgled dobiće i druga velika zdravstvena ustanova u kojoj se leče deca - Institut za majku i dete. U toku je projektovanje rekonstrukcije Instituta, a planirano je da radovi počnu u prvom kvartalu naredne godine. Samo u prvoj fazi, koja podrazumeva obnovu fasade, krova, zamenu prozora.. biće utrošeno oko osam miliona evra.

Blagojević ističe da će do kraja godine biti potpisan ugovor za izgradnju KC Vojvodina, a da će početkom naredne godine krenuti radovi na izgradnji objekta čija je vrednost bez opremanja oko 35 miliona evra.

- Puno je projekata koji su završeni, ali je još više onih projekata koji se spremaju i gde realizacija treba da krene. Priprema projekata traje dugo jer se radi o potpunoj rekonstrukciji - naveo je Blagojević.

Očekuje da će ugovor za rekonstrukciju KC Kragujevac biti potpisan do kraja naredne godine. U toku su radovi na izgradnji Dedinja 2, to je projekat koji je počeo da se realizuje tokom leta ove godine. Izgradnja je planirano da traje dve godine. Novu zgradu dobiće i porodilište "Narodni front". Novi objekat gradiće se na Bežanijskoj kosi, a čeka se da Grad usvoji plan detaljne regulacije, nakon čega može da se uđe u pripremu projekta.

Napominje da se često tokom realizacije posla nailazi na probleme, koji traže novi pristup, izmene u projektno tehničkoj dokumentaciji od čega zavisi da li će objekat biti završen na vreme ili će biti kašnjenja, te da su predstavnici Kancelarije stalno na terenu.

- Važno je da investitor bude uključen u realizaciju projekta, a ne da gradilište posećuje s vremena na vreme, jer tako ne može na pravi način da sagleda situaciju o stanju na terenu. Čak i kada bude problema, mi ih rešavamo na licu mesta na efikasan način kako bi sprečili svako kašnjenje - naglasio je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;