Dogodine početak izgradnje Tiršove 2

30.10.2019. | Tanjug

Rekonstrukcija KBC Zemun i unutrašnji radovi u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj biće završeni do kraja godine, najavio je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević. On je naglasio da je u toku pedesetak projekata širom zemlje u oblasti zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite. U narednoj godini, naglašava, krenuće radovi za još stotinak projekata, a jedan od najvećih je početak izgradnje Tiršove 2.

U KBC Zemun rađene su potpuna rekonstrukcija i opremanje tri objekta - Poliklinika, Neurologija i Pedijatrija, koji su bili u veoma lošem stanju i potpuno devastirani, posebno Odeljenje pedijatrije i da je u obnovu uloženo tri miliona evra.

- Nismo se bavili samo zamenom polupanih prozora ili krova koji prokišnjava, već smo radili na unapređenju funkcionalnosti objekata. Radi se najmodernija protivpožarna zaštita, radimo na energetskoj efikasnosti što znači da će svaki taj objekat vremenom sam sebe isplatiti, kroz uštede koje će biti ostvarene u potrošnji energije - naglasio je Blagojević.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Podseća da je na zgradi Univerzitetske bolnice u Tiršovoj završena obnova fasade, da je jedno krilo zgrade već pušteno u rad, a da će do kraja godine biti završeni unutrašnji radovi u drugom krilu zgrade.

Izgradnja Tiršove 2 planirano je da počne sledeće godine, a u zgradu od 30.000 kvadratnih metara biće uloženo oko 50 miliona evra.

Osim Tiršove novi izgled dobiće i druga velika zdravstvena ustanova u kojoj se leče deca - Institut za majku i dete. U toku je projektovanje rekonstrukcije Instituta, a planirano je da radovi počnu u prvom kvartalu naredne godine. Samo u prvoj fazi, koja podrazumeva obnovu fasade, krova, zamenu prozora.. biće utrošeno oko osam miliona evra.

Blagojević ističe da će do kraja godine biti potpisan ugovor za izgradnju KC Vojvodina, a da će početkom naredne godine krenuti radovi na izgradnji objekta čija je vrednost bez opremanja oko 35 miliona evra.

- Puno je projekata koji su završeni, ali je još više onih projekata koji se spremaju i gde realizacija treba da krene. Priprema projekata traje dugo jer se radi o potpunoj rekonstrukciji - naveo je Blagojević.

Očekuje da će ugovor za rekonstrukciju KC Kragujevac biti potpisan do kraja naredne godine. U toku su radovi na izgradnji Dedinja 2, to je projekat koji je počeo da se realizuje tokom leta ove godine. Izgradnja je planirano da traje dve godine. Novu zgradu dobiće i porodilište "Narodni front". Novi objekat gradiće se na Bežanijskoj kosi, a čeka se da Grad usvoji plan detaljne regulacije, nakon čega može da se uđe u pripremu projekta.

Napominje da se često tokom realizacije posla nailazi na probleme, koji traže novi pristup, izmene u projektno tehničkoj dokumentaciji od čega zavisi da li će objekat biti završen na vreme ili će biti kašnjenja, te da su predstavnici Kancelarije stalno na terenu.

- Važno je da investitor bude uključen u realizaciju projekta, a ne da gradilište posećuje s vremena na vreme, jer tako ne može na pravi način da sagleda situaciju o stanju na terenu. Čak i kada bude problema, mi ih rešavamo na licu mesta na efikasan način kako bi sprečili svako kašnjenje - naglasio je on.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...