INFONET-468X60-BANNER

Radovi na sanaciji obrazovnih ustanova u Zemunu

01.10.2019. | S. Vidačković | Novosti

Vrtići i škole širom opštine Zemun, biće rekonstruisani u narednom periodu. U predškolskoj ustanove "Zvrk" u naselju Novi grad, majstori trenutno uređuju fasadu, postavljaju nove elektro-instalacije, renoviraju mokre čvorove, malterišu i kreče sve prostorije. Slični radovi biće i u OŠ "Lazar Savatić", a tokom letnjeg raspusta okrečene su i uređene učionice u OŠ "Sava Šumanović" u naselju Altina.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Predsednik GO Zemun Dejan Matić rekao je da opština finansira sve radove i da je za vrtić "Zvrk" izdvojeno oko 29 miliona dinara. Takođe, podsećaju da će prvi u nizu predškolskih objekata koji će graditi Grad Beograd biti izgrađen u Novogradskoj ulici, čija je vrednost 50 miliona dinara.

- Naša je obaveza da obezbedimo jednake uslove za svu decu, bez obzira na to o kom delu Zemuna je reč - istakao je Matić. - Nećemo stati samo na ovoj rekonstrukciji, već nastavljamo dalje da radimo timski za dobrobit naših najmlađih sugrađana. Veoma je važno da nam deca borave u namenskom prostoru koji odgovara standardima za negu i vaspitanje.

Kako bi se saniralo loše stanje osmoletke "Lazar Savatić" izdvojeno je više od 14 miliona dinara za popravku kanalizacionih cevi, uređenje dvorišta i ograde škole, sportskog terena, postavljanje teretane na otvorenom i parkovskih klupa. Radovi na revitalizaciji OŠ "Sava Šumanović" u Altini vredni milion dinara su završeni. Tokom letnjih meseci, školske prostorije su okrečene, dvorište je sređeno, postavljen je novi mobilijar, a stari je popravljan.

Prema Matićevim rečima, u planu je saniranje još osam zemunskih vrtića.

- U dogovoru sa upravom Predškolske ustanove "Dr Sima Milošević", u narednom periodu radiće se u vrtićima "Bubamara", "Mala Sirena", "Roda", "Kamičak", "Zemunski biser", "Čvorak", "Bubice" i "Palčić", ali i u drugim objektima gde se ukaže potreba za intervencijama - naveo je predsednik GO Zemun.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;