INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Radovi na sanaciji obrazovnih ustanova u Zemunu

01.10.2019. | S. Vidačković | Novosti

Vrtići i škole širom opštine Zemun, biće rekonstruisani u narednom periodu. U predškolskoj ustanove "Zvrk" u naselju Novi grad, majstori trenutno uređuju fasadu, postavljaju nove elektro-instalacije, renoviraju mokre čvorove, malterišu i kreče sve prostorije. Slični radovi biće i u OŠ "Lazar Savatić", a tokom letnjeg raspusta okrečene su i uređene učionice u OŠ "Sava Šumanović" u naselju Altina.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Predsednik GO Zemun Dejan Matić rekao je da opština finansira sve radove i da je za vrtić "Zvrk" izdvojeno oko 29 miliona dinara. Takođe, podsećaju da će prvi u nizu predškolskih objekata koji će graditi Grad Beograd biti izgrađen u Novogradskoj ulici, čija je vrednost 50 miliona dinara.

- Naša je obaveza da obezbedimo jednake uslove za svu decu, bez obzira na to o kom delu Zemuna je reč - istakao je Matić. - Nećemo stati samo na ovoj rekonstrukciji, već nastavljamo dalje da radimo timski za dobrobit naših najmlađih sugrađana. Veoma je važno da nam deca borave u namenskom prostoru koji odgovara standardima za negu i vaspitanje.

Kako bi se saniralo loše stanje osmoletke "Lazar Savatić" izdvojeno je više od 14 miliona dinara za popravku kanalizacionih cevi, uređenje dvorišta i ograde škole, sportskog terena, postavljanje teretane na otvorenom i parkovskih klupa. Radovi na revitalizaciji OŠ "Sava Šumanović" u Altini vredni milion dinara su završeni. Tokom letnjih meseci, školske prostorije su okrečene, dvorište je sređeno, postavljen je novi mobilijar, a stari je popravljan.

Prema Matićevim rečima, u planu je saniranje još osam zemunskih vrtića.

- U dogovoru sa upravom Predškolske ustanove "Dr Sima Milošević", u narednom periodu radiće se u vrtićima "Bubamara", "Mala Sirena", "Roda", "Kamičak", "Zemunski biser", "Čvorak", "Bubice" i "Palčić", ali i u drugim objektima gde se ukaže potreba za intervencijama - naveo je predsednik GO Zemun.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;