INFONET-468X60-BANNER

Auto-put Beograd–Sarajevo biće kružni, kao prsten

26.09.2019. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je s novom ambasadorkom Bosne i Hercegovine Aidom Smajić. Glavna tema sastanka bili su zajednički infrastrukturni projekti.

- Imamo veliki broj zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i želimo da našu saradnju učinimo efikasnijom, a to je način i da pokažemo da kao region možemo da međusobno sarađujemo i da idemo napred - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da je najvažniji projekat za dve zemlje izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, koji će se graditi kao prsten auto-put, povezujući dve zemlje u dva pravca.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Radovi na izgradnji prve deonice Sremska Rača - Kuzmin su već počeli i očekujemo da ih, tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, obiđu predsednici Srbije i Turske i predsedavajući predsedništva BiH. Za drugu deonicu, od Požege do Kotromana, radi se projektno-tehnička dokumentacija - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila značaj završetka zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji BiH, koji će omogućiti da se pusti u saobraćaj most između Ljubovije i Bratunca koji je Srbija izgradila, a koji je od velikog značaja za građane i privredu dve zemlje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;