INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Auto-put Beograd–Sarajevo biće kružni, kao prsten

26.09.2019. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je s novom ambasadorkom Bosne i Hercegovine Aidom Smajić. Glavna tema sastanka bili su zajednički infrastrukturni projekti.

- Imamo veliki broj zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i želimo da našu saradnju učinimo efikasnijom, a to je način i da pokažemo da kao region možemo da međusobno sarađujemo i da idemo napred - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da je najvažniji projekat za dve zemlje izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, koji će se graditi kao prsten auto-put, povezujući dve zemlje u dva pravca.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Radovi na izgradnji prve deonice Sremska Rača - Kuzmin su već počeli i očekujemo da ih, tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, obiđu predsednici Srbije i Turske i predsedavajući predsedništva BiH. Za drugu deonicu, od Požege do Kotromana, radi se projektno-tehnička dokumentacija - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila značaj završetka zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji BiH, koji će omogućiti da se pusti u saobraćaj most između Ljubovije i Bratunca koji je Srbija izgradila, a koji je od velikog značaja za građane i privredu dve zemlje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;