BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Novi stadion u Zaječaru - Teren sa drenažom i grejanjem

11.09.2019. | I. Milovanović | eKapija

Zaječar je jedan od šest gradova koji će dobiti novi stadion. Gradski stadion sa 8.186 mesta i u skladu sa UEFA standardima trebalo bi u Zaječaru da bude izgrađen oko 1km južno od centra grada, na obroncima Kraljevicе, u sklopu postojećeg sportsko-rekreativnog kompleksa.

Veličina terena je 105x68m, prostor je neposredno uz teren sa severne i južne strane 8m, dok je sa istočne i zapadne 8,5m, tako da je teren sa okolinom ukupno 121x85m. Teren ima drenažu i grejanje, navodi se u idejnom rešenju.

Projektovano je da iz prijemnih prostorija igrači i sudije direktno izlaze na teren, a vip gosti i predstavnici medija liftom ili stepenicama penju na drugi sprat.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Formiran je plato oko celog stadiona sa kojeg posetioci kroz kontrolisane ulaze u koridor ispod tribina. Duž koridora su projektovani punktovi za ketering, prvu pomoć i toaleti. Posetioci ulaze na tribine sa po pet prolaza na severu i jugu i sa po sedam na istoku i zapadu. Na nivou prizemlja sa severne strane formiran je prostor namenjen za komercijalne sadržaje. Namena lokala je u domenu lokalne zajednice.

Zapadna tribina ima i treći nivo, a na trećem nivou projektovani su prostori za novinare, tv reportere, tv studio, kontrolna soba, vip kafe. Sa ovog nivoa se silazi do vip mesta - ukupno 180. Tribine su kompaktne, ravne. U ćoškovima pod uglom od 45 stepeni postavljena su dva semafora i dva reklamna panela.

Stadion će biti bez atletske staze i njegovu izgradnju finansiraće Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja. Vrednost investicije je oko 17 mil EUR.

- Ukoliko se isprate rokovi, a za izgradnju stadiona je neophodno oko 20 meseci, to znači da bi do kraja 2021. godine stadioni trebalo da budu gotovi i pušteni u rad - rekao je nedavno direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;