Radovi na drugoj fazi izgradnje Jelezovačkog kolektora

06.09.2019. | V. N. | Novosti

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je, sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem, radove na drugoj fazi izgradnje Jelezovačkog kolektora, koji će rešiti problem kišne i fekalne kanalizacije za oko 35 hiljada građana Voždovca i Rakovice.

- Ovaj kolektor, koji je sada u drugoj fazi izgradnje, rešiće višedecenijski problem sa septičkim jamama, koji muči meštane naselja Jajinci, Rakovice i dela Kumodraža i upravo to nam je bio podstrek za izgradnju kolektora. Vrednost radova je 47 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni za par meseci. Ovo je ogroman projekat, koji nam je veoma važan, jer će znatno poboljšati kvalitet života građana ovog dela Beograda - rekao je ministar Mali.

Ilustracija (www.pixabay.com)

On je pokazao dokumentaciju koju je dobio od predsednika opštine Voždovac, a koja se tiče izgradnje kanalizacione mreže za naselja Jajinci 1, Kumodraž 1 i 2 i Jajinci 2. Kako je rekao, tu su zahtev za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže za naselje Jajinci 1- dužina kanalizacione mreže preko 2 kilometra, ukupan broj ulica koje treba da se pokriju mrežom je 10, zatim Kumodraž 1- dužina mreže 15 kiometara, 73 ulice treba da budu pokrivene sekundarnom kanalizacionom mrežom, zatim Jajinci 2 - 38 kilometara dužina mreže, a broj ulica koji treba da se pokrije je 224. Za naselje Kumdraž 2- dužina mreže je 9,7 km, a broj ulica koje teba da se pokriju je 63. Dakle, kao što vidite, to je stotine ulica, stotine domaćinstava, a ukupna vrednost samo za ovih par naselja, za projekte koje je Savić izdvojio, je 13 miliona evra.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić istakao je da, prema istraživanjima, većina građana Voždovca, upravo kao najveći prioritet, ističe izgradnju kanalizacione mreže. Kako kaže, opština već ima spremne projekte koji bi trebalo da se sprovode od sledeće godine u cilju poboljšanja kvaliteta života građana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...