PRIJAVA-468X60-BANNER

U planu izgradnja sportskog centra i stambenih objekata u novosadskom naselju Adice

30.08.2019. | eKapija

Naselje Adice u Novom Sadu dobiće nove sadržaje, pošto je Planom generalne regulacije u tom delu grada planirana izgradnja sportskog centra, ali i stambenih objekata. Ovaj Plan do 25. septembra biće na javnom uvidu u JP Urbanizam.

Naime, Plan generalne regulacije obuhvata deo građevinskog područja Novog Sada ukupne površine oko 8,6 hektara koji se nalazi u katastarskoj opštini Veternik. Prostor obuhvaćen planom je u centralnom delu naselja Adice, a njegovu granicu čine ulice Marije Busrać, Mladena Stojanovića, Slavka Rodića i Nikole Aleksića.

Iako je površina namenjena za porodično stanovanje procentualno najveća u obuhvatu Plana, najznačajniji deo svakako je sportski centar "koji bi trebalo da zadovolji potrebe šireg okruženja".

Kako se navodi u Planu, u okviru sportskog centra planira se izgradnja otvorenih i zatvorenih sportskih terena sa pratećim objektima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- U severnom delu prostora u planu je izgradnja terena za mali fudbal i rukomet sa tribinama, teren za boćanje i teretana na otvorenom. U centralnom delu planiran je teren za košarku sa tribinama, teren za odbojku i dva terena za tenis, a u južnom delu objekat spratnosti do P+2 (ili VP+1), i dva terena za badminton. Objekat se planira kao višenamenska sportska hala za male sportove, borilačke veštine i/ili druge sportsko-rekreativne sadržaje sa pratećim sportsko-komercijalnim sadržajima - piše u planu generalne regulacije.

Osim toga, biće uređeno i više pešačkih i biciklističkih ulaza u kompleks sportskog centra.

- Planira se manja uređena zelena površina sa terenima za igru dece i svim pratećim urbanim mobilijarom. Takođe, izdvajaju se površine za nove ulice i parking-prostore - piše u dokumentu.

Kako je već navedeno, porodično stanovanje je dominantno po svojoj zastupljenosti na čitavom području Adica, pa će se, prema Generalnom planu, i nadalje razvijati, a pored već postojećih u planu su i nove parcele za tu namenu.

Takođe, Planom su predviđeni i poslovni objekti na dve lokacije - duž produžetka Ulice Svetolika Rankovića (zapadni deo) i uz Ulicu Marije Bursać, u krajnjem severnom obuhvatu plana. Moguća je izgradnja objekta spratnosti do P+1, optimalne zauzetosti 50%, maksimalno do 70%.

Kada je reč u uređenju saobraćajne infrastrukture, u planu stoji da će se ona zasnivati na već postojećoj i planiranoj saobraćajnoj mreži. Pored već postojećih ulica Marije Bursać, Svetolika Rankovića, Mladena Stojanovića i Slavka Rodića, u središnjem delu naselja planiraju se nove ulice koje će biti u funkciji planiranog porodičnog stanovanja i sportskog centra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;