INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U planu izgradnja sportskog centra i stambenih objekata u novosadskom naselju Adice

30.08.2019. | eKapija

Naselje Adice u Novom Sadu dobiće nove sadržaje, pošto je Planom generalne regulacije u tom delu grada planirana izgradnja sportskog centra, ali i stambenih objekata. Ovaj Plan do 25. septembra biće na javnom uvidu u JP Urbanizam.

Naime, Plan generalne regulacije obuhvata deo građevinskog područja Novog Sada ukupne površine oko 8,6 hektara koji se nalazi u katastarskoj opštini Veternik. Prostor obuhvaćen planom je u centralnom delu naselja Adice, a njegovu granicu čine ulice Marije Busrać, Mladena Stojanovića, Slavka Rodića i Nikole Aleksića.

Iako je površina namenjena za porodično stanovanje procentualno najveća u obuhvatu Plana, najznačajniji deo svakako je sportski centar "koji bi trebalo da zadovolji potrebe šireg okruženja".

Kako se navodi u Planu, u okviru sportskog centra planira se izgradnja otvorenih i zatvorenih sportskih terena sa pratećim objektima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- U severnom delu prostora u planu je izgradnja terena za mali fudbal i rukomet sa tribinama, teren za boćanje i teretana na otvorenom. U centralnom delu planiran je teren za košarku sa tribinama, teren za odbojku i dva terena za tenis, a u južnom delu objekat spratnosti do P+2 (ili VP+1), i dva terena za badminton. Objekat se planira kao višenamenska sportska hala za male sportove, borilačke veštine i/ili druge sportsko-rekreativne sadržaje sa pratećim sportsko-komercijalnim sadržajima - piše u planu generalne regulacije.

Osim toga, biće uređeno i više pešačkih i biciklističkih ulaza u kompleks sportskog centra.

- Planira se manja uređena zelena površina sa terenima za igru dece i svim pratećim urbanim mobilijarom. Takođe, izdvajaju se površine za nove ulice i parking-prostore - piše u dokumentu.

Kako je već navedeno, porodično stanovanje je dominantno po svojoj zastupljenosti na čitavom području Adica, pa će se, prema Generalnom planu, i nadalje razvijati, a pored već postojećih u planu su i nove parcele za tu namenu.

Takođe, Planom su predviđeni i poslovni objekti na dve lokacije - duž produžetka Ulice Svetolika Rankovića (zapadni deo) i uz Ulicu Marije Bursać, u krajnjem severnom obuhvatu plana. Moguća je izgradnja objekta spratnosti do P+1, optimalne zauzetosti 50%, maksimalno do 70%.

Kada je reč u uređenju saobraćajne infrastrukture, u planu stoji da će se ona zasnivati na već postojećoj i planiranoj saobraćajnoj mreži. Pored već postojećih ulica Marije Bursać, Svetolika Rankovića, Mladena Stojanovića i Slavka Rodića, u središnjem delu naselja planiraju se nove ulice koje će biti u funkciji planiranog porodičnog stanovanja i sportskog centra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;