PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Ambiciozni graditelji puteva u Gradiški

21.08.2019. | Milan Pilipović | Blic

U ovogodišnjem budžetu gradske uprave Gradiška rezervisano je 615.000KM za asfaltiranje puteva u sedam sela u Potkozarju i Lijevče polju. Ukupna dužina je 5,5 kilometara, a važnost deonica je od izuzetnog značaja za ova naselja, rečeno je nedavno nakon potpisivanja ugovora između gradske uprave i građevinskog preduzeća Hidro-kop iz Banja Luke. Ovim dokumentom precizirano je da radovi počnu tokoma avgusta, a budu završeni do kraja godine.

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške rekao je da su deonice određene na osnovu inicijativa meštana i procene opravdanosti radova. Naveo je da je navedena suma novca, primarno rezervisana za putnu infrastrukturu u mestima sa većim brojem stanovnika i izvesnim razvojnim perspektivama.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Podsećamo, prošle godine više od milion maraka iz opštinskog budžeta, republičkih fondova, javnih preduzeća i drugih finasijskih izvora utrošeno je u izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture na području Gradiške, navode u lokalnoj upravi.

– Osim izgradnje vodovoda koji je dospeo u svako selo, rekonstrukcije elektro-mreže, proširenja kanalizacionih vodova, izgradnje agro-zone i drugih infrastrukturenih objekata, putevi su ključni faktor napretka seoskog područja – tvrde u opštinskoj upravi, koja je sačinila dugoročne programe poboljšanja uslova života izgradnjom infrastrukture, posebno u selima.

Prošle godine izgrađeno je 14 kilometara asfaltnih i rekonstruisano osam kilometara madamskih puteva. U navedene poslove utrošeno je 1,4 miliona KM. Osim toga izgrađeni su trotoari u Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima, a započeto uređene više gradskih i prigradskih ulica, čija vrednost je takođe višemilionska.

– Gotovo svakodnevno gradimo puteve, posebno u naseljima koja povezuju naša sela i unapređuju život u njima - uveravaju u gradskoj upravi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;