IZOLACIJA-468X60-BANNER

Ambiciozni graditelji puteva u Gradiški

21.08.2019. | Milan Pilipović | Blic

U ovogodišnjem budžetu gradske uprave Gradiška rezervisano je 615.000KM za asfaltiranje puteva u sedam sela u Potkozarju i Lijevče polju. Ukupna dužina je 5,5 kilometara, a važnost deonica je od izuzetnog značaja za ova naselja, rečeno je nedavno nakon potpisivanja ugovora između gradske uprave i građevinskog preduzeća Hidro-kop iz Banja Luke. Ovim dokumentom precizirano je da radovi počnu tokoma avgusta, a budu završeni do kraja godine.

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške rekao je da su deonice određene na osnovu inicijativa meštana i procene opravdanosti radova. Naveo je da je navedena suma novca, primarno rezervisana za putnu infrastrukturu u mestima sa većim brojem stanovnika i izvesnim razvojnim perspektivama.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Podsećamo, prošle godine više od milion maraka iz opštinskog budžeta, republičkih fondova, javnih preduzeća i drugih finasijskih izvora utrošeno je u izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture na području Gradiške, navode u lokalnoj upravi.

– Osim izgradnje vodovoda koji je dospeo u svako selo, rekonstrukcije elektro-mreže, proširenja kanalizacionih vodova, izgradnje agro-zone i drugih infrastrukturenih objekata, putevi su ključni faktor napretka seoskog područja – tvrde u opštinskoj upravi, koja je sačinila dugoročne programe poboljšanja uslova života izgradnjom infrastrukture, posebno u selima.

Prošle godine izgrađeno je 14 kilometara asfaltnih i rekonstruisano osam kilometara madamskih puteva. U navedene poslove utrošeno je 1,4 miliona KM. Osim toga izgrađeni su trotoari u Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima, a započeto uređene više gradskih i prigradskih ulica, čija vrednost je takođe višemilionska.

– Gotovo svakodnevno gradimo puteve, posebno u naseljima koja povezuju naša sela i unapređuju život u njima - uveravaju u gradskoj upravi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;