PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ambiciozni graditelji puteva u Gradiški

21.08.2019. | Milan Pilipović | Blic

U ovogodišnjem budžetu gradske uprave Gradiška rezervisano je 615.000KM za asfaltiranje puteva u sedam sela u Potkozarju i Lijevče polju. Ukupna dužina je 5,5 kilometara, a važnost deonica je od izuzetnog značaja za ova naselja, rečeno je nedavno nakon potpisivanja ugovora između gradske uprave i građevinskog preduzeća Hidro-kop iz Banja Luke. Ovim dokumentom precizirano je da radovi počnu tokoma avgusta, a budu završeni do kraja godine.

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške rekao je da su deonice određene na osnovu inicijativa meštana i procene opravdanosti radova. Naveo je da je navedena suma novca, primarno rezervisana za putnu infrastrukturu u mestima sa većim brojem stanovnika i izvesnim razvojnim perspektivama.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Podsećamo, prošle godine više od milion maraka iz opštinskog budžeta, republičkih fondova, javnih preduzeća i drugih finasijskih izvora utrošeno je u izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture na području Gradiške, navode u lokalnoj upravi.

– Osim izgradnje vodovoda koji je dospeo u svako selo, rekonstrukcije elektro-mreže, proširenja kanalizacionih vodova, izgradnje agro-zone i drugih infrastrukturenih objekata, putevi su ključni faktor napretka seoskog područja – tvrde u opštinskoj upravi, koja je sačinila dugoročne programe poboljšanja uslova života izgradnjom infrastrukture, posebno u selima.

Prošle godine izgrađeno je 14 kilometara asfaltnih i rekonstruisano osam kilometara madamskih puteva. U navedene poslove utrošeno je 1,4 miliona KM. Osim toga izgrađeni su trotoari u Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima, a započeto uređene više gradskih i prigradskih ulica, čija vrednost je takođe višemilionska.

– Gotovo svakodnevno gradimo puteve, posebno u naseljima koja povezuju naša sela i unapređuju život u njima - uveravaju u gradskoj upravi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;