INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi bulevar kao obilaznica

21.08.2019. | S. B. Milošević | Novosti

Iako je najavljeno da će radovi na Savskom trgu početi još prošle nedelje, čelnici grada tvrde da će to ipak biti ove. U međuvremenu, deo oko Spomen-obeležja žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990. do 1999. godine je ograđen.

Naime, među prvim radovima na platou biće izmeštanje crpne stanice koja se nalazi kod Spomen-obeležja. Zato je ovaj deo ovde i ograđen. Preduslov za rekonstrukciju trga jeste i završetak Bulevara Vudroa Vilsona, na koji bi trebalo da bude preusmeren saobraćaj iz Savske.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Trenutno se radi Bulevar Vudroa Vilsona, koji ima četiri trake i ide paralelno sa Savskom ulicom. Dosada je završeno dve trećine ove ulice, a u narednih nekoliko dana biće gotova veza koji će poslužiti građanima da se automobilima prevezu iz Savske ulice prema ovom bulevaru - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. To će omogućiti Beograđanima da zaobiću radove na Savskom trgu, odnosno da se od Palate pravde uključe na Bulevar i izađu kod Starog savskog mosta.

Kako je rečeno, kad počnu radovi, saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen, jer će se prvo raditi kružni tokovi. Tek po puštanju saobraćaja, zatvoriće se centralni deo koji će biti pešačka zona. Radovi bi trebalo da budu gotovi do Sretenja, sledeće godine.

Bulevar Vudroa Vilsona spojiće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, odnosno, protezaće se od tramvajskog mosta do Beogradskog sajma. Širok je oko 40 metara i dug više od dva kilometra. Na jednoj strani bulevara nalazi se biciklistička staza. Trotoari oko njega biće popločani granitnim pločama sa zelenim površinama i klupama za odmor.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;