INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Nastavlja se rekonstrukcija puta između Ćuprije i manastira Ravanice

15.07.2019. | Tanjug

Put između Ćuprije i srednjovekovnog manastira Ravanice, čija je rekonstrukcija počela lane, biće nastavljen rekonstrukcijom deonice Senje – Ravanica. Vrednost radova je 85 miliona dinara. Projekat je odborilo JP Putevi Srbije, a radovi treba da budu završeni do kraja godine.

- Kroz selo će biti napravljen moderan put, projektom je predviđena izgradnja dva parking mesta za autobuse i putnička vozila, a radiće se i jedna staza koja će povezivati ta dva parkinga - objasnio jepredsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovim želimo da unapredimo verski turizam, a u okviru te ideje je i izgradnja spomenika knezu Lazaru u Ćupriji, čiji ćemo postament završiti ove godine, a kompletan spomenik naredne godine - naveo je Erić.

Reč je o regionalnom putu u dužini od oko sedam kilometara, a deonica od naplatne rampe u Ćupriji do Senja kroz Dobričevo je završena lane.

Asfaltni deo kolovoza je proširen na šest metara bez bankina s obe strane, a asfalt je u dva sloja, rekao je Erić. Radove je izvodilo Preduzeće Putevi Kragujevac.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;