INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Postavljen prvi građevinski šip za budući pristan u Zemunu

26.06.2019. | Beoinfo

Radove na izgradnji međunarodnog putničkog pristana u Zemunu, gde je juče (25.06.2019) postavljen prvi šip, obišili su potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji su najavili da će Beograd u avgustu dobiti novo pristanište za brodove. Pobijanju prvog šipa na Zemunskom keju prisustvovali su i gradski sekretar za privredu Milinko Veličković i predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Radojičić je istakao da se radi o kapitalnom projektu koji predstavlja dobar primer saradnje ministarstva, grada i opštine, i dodao da je projekat počeo u maju, a da se završetak očekuje do kraja avgusta i da njegova vrednost izosi 1,5 miliona evra.

- Mi ćemo nastaviti da ulažemo u infrastrukturu, u julu se otvara još jedno pristanište u Kladovu, a već su otvorena u Golupcu i Donjem Milanovcu. Zahvaljujući inicijativi predsednika opštine Zemun i zajedničkim naporima ministarstava građevinarstva i ministarstva trgovine, kao i Grada Beograda, uspeli smo da stvorimo uslove da u avgustu možemo da otvorimo novo pristanište, i to je zapravo obrazac kako svi koji vode opštine i gradove treba da se ponašaju - istakla je ministarka Zorana Mihajlović.

Radovi na izgradnji međunarodnog putničkog pristaništa u Zemunu podrazumevaju postavljanje velikog pontona-pristana, dužine 50 metara i širine četiri metra, i još jednog manjeg, kao i izgradnju dva oslonca na obali. Sve tačke biće povezane sa tri mosta, u dužini od 16,5 metara svaki. Većina elemenata nalazi se u završnoj fazi izrade.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;