INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ko je nadležan za zgrade koje tonu?

15.05.2019. | S. V. | Novosti

Stanari ulica Marije Bursać i Milana Uzelca u Zemunu danima nemaju miran san, jer višespratnice tonu u zemlju a krovovi prokišnjavaju, zbog čega strepe u ovim kišnim danima. Shodno tome da se najavljuju višednevne padavine, a zgrada tone i krov prokišnjava, stanari ove zgrade ne znaju kome da se obrate jer svi „okreću glavu“.

Oni već mesecima imaju problem sa sleganjem višespratnica. Prema njihovim rečima, niko ni iz Opštine Zemun ni iz Grada ne odgovara na njihove vapaje, te se osećaju bespomoćno. Zidovi i cevi pucaju, grede se razdvajaju, fasada otpada, a nadležni ćute.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Iako su stručnjaci Gradskog zavoda za veštačenje prošle jeseni utvrdili da je oko ovih zgrada neophodna kišna kanalizacija, što je i urađeno, to nimalo nije rešilo problem. Kišnica se i dalje sliva niz zidove u potkrovlju, a višespratnice tonu u zemlju.

- Planiramo da se okupimo i prošetamo do državnih institucija, gde bismo tražili rešenje za ovaj naš problem - govore ogorčeni stanari ovih zemunskih ulica.

Stanovi u potkrovlju su u najgorem stanju i osim pukotina na zidovima, grede su se razdvojile toliko da se kroz njih vidi nebo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;