IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Brže iz naselja "Stepa Stepanović"

09.05.2019. | S. B. M. | Novosti

Raspisan je tender za uređenje dokumentacije za buduću saobraćajnicu od Borske ulice do petlje „Lasta". Rok za prikupljanje svih papira je 205 dana, a projekat je urađen još 2015. godine

Grad namerava da ponovo načini korake ka izgradnji saobraćajne veze Borska - petlja „Lasta" za sektore 1 i 2, odnosno ka izgradnji delova Spoljne magistralne tangente što pokazuje raspisan tender Direkcije za izgradnju Beograda za noveliranje dokumentacije. Izgradnjom, odnosno proširenjem pojedinih ulica, najviše bi dobili Voždovčani, posebno žitelji naselja „Stepa Stepanović“.

Direkcija je još 2015. godine ugovorila izradu projekta za potrebe dobijanja građevinske dozvole i projekta za izgradnju ove petlje sa kompanijama Hidroprojekat saobraćaj i Geoexp. Ipak, zbog kašnjenja Sekretarijata za urbanizam da izda lokacijske uslove, rok za dokumentaciju je produžavan. Posao je završen u februaru 2017, ali je, zbog isticanja lokacijskih uslova i nerešenih imovinskopravnih odnosa, Sekretarijat odbio da izda dozvolu za izgradnju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Postojeću dokumentaciju sada je potrebno novelirati i uskladiti sa novim zakonima. Zato je Direkcija za građevinsko zemljište odlučila da posao ponudi istim firmama, pokretanjem pregovaračkog postupka pošto već poznaju posao. Odluku da se posao poveri ovim firmama odobrila je i Uprava za javne nabavke. Rok da se dokumentacija novelira je 205 dana.

Buduća magistrala obuhvata potez od Borske ulice, preko Save Maškovića, pored naselja Stepa Stepanović i Braće Jerković do auto-puta i petlje „Lasta". Predviđeno je i da ima priključak iz naselja „Stepa Stepanović“, pa bi žitelji lako mogli da stignu do željene destinacije, pošto je buduća ulica projektovana sa po dve saobraćajne trake.

Spoljna magistralna tangenta počinje na Topčideru i prostire se kroz Rakovicu duž Ulice patrijarha Pavla, pre nego što promeni pravac istočno, duž ulica Pere Velimirovića i Borske. Nastavlja se do petlje „Lasta" i ukršta sa auto-putem E75. Dalje se, istočno, kružnim putem vezuje sa severno-južno orijentisanom Spoljnom magistralnom tangentom (EATR) duž Mokroluške ulice. EATR se proteže istočnom ivicom grada ka reci Dunav kod Ade Huje, gde prelazi reku novim mostom preko Dunava i završava na raskrsnici sa Pančevačkim putem. Ukupna dužina tangente je je 21,7 kilometara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;