INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kompletna rekonstrukcija Zlatiborske magistrale

25.04.2019. | N. Janković | Novosti

Užički Putevi su započeli kompletnu rekonstrukciju deonice Zlatiborske magistrale, duge 15,2 kilometra - od hale „Veliki park" do „petlje" u Sušici. U okviru ovog posla će biti izgrađena nova kolovozna konstrukcija, postavljeni novi ivičnjaci i rigola, a obaviće se i potpuna sanacija svih mostova, starih potpornih zidova i kosina. Uz postavljanje zaštitnih mreža, planirana je i kompletna obnova dva tunela.

- Radovi se obavljaju po zonama, pa je saobraćaj na tri mesta pod privremenom semaforskom signalizacijom. Zato su neophodni strpljenje i pojačan oprez vozača, a mi ćemo se potruditi da u najkraćem roku završimo radove - kaže šef gradilišta Željko Popović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Važan posao na dotrajaloj, ali najprometnojoj saobraćajnici u užičkom kraju će, zbog kompleksnosti zadatka, potrajati čak 15 meseci, a rok za završetak je april naredne godine.

- Da bismo sve uradili na najbolji mogući način, lokalna samouprava u Užicu je učestvovala u pripremi projektne dokumentacije, a naša javna preduzeća su u koordinaciji sa izvođačem radova, zbog postavljanja instalacija, trotoara, autobuskih stajališta za gradski i prigradski saobraćaj - zaključuje direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;