PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Raspisan tender za rekonstrukciju Sremske ulice

22.03.2019. | S. B. Milošević | Novosti

Još kada je krajem 2017. godine Sremska ulica bila raskopana zbog zamene vodovodnih cevi, sugrađani su se nadali da će tada biti i obnovljena, kako su čelnici Grada i najavljivali. Nikome nije bilo jasno zašto ovo malo parče nije sređeno još kad se rekonstruisala Ulica maršala Birjuzova. Dve godine kasnije, Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova u Sremskoj.

Kako se navodi u tenderu koji je objavljen, predmet konkursne dokumentacije je „uređenje Sremske od granice završetka uređenja Birjuzove do uklapanja u postojeće stanje ulica Terazije i Knez Mihailove.

Ilustracija - Beograd (www.pixabay.com)

- Uređenje Sremske predstavlja deo proširenja pešačke zone u najužem centru grada. Potrebno je zameniti postojeći asfaltni zastor sa kamenim pločama, kako bi se i ulica uklopila u pešačku zonu - piše u dokumentaciji.

Koliko će rekonstrukcija trajati i kada će početi, nije jasno. Otvaranje ponuda je 15. aprila, a, ukoliko ne bude većih priprema, majstori bi mogli da zaposednu ovu ulicu do kraja godine. Još prošlog leta, tadašnji gradski arhitekta Milutin Folić rekao je da će sve biti popločano kamenom, kao i da će u Sremskoj biti postavljen i mali trg, „pjaceta". Biće ostavljen prostor za skulpturu poznatog svetskog umetnika.

Deo od prolaza ka Zelenom vencu do Knez Mihailove ulice dug je 165 metara. Raspisivanje tendera za njenu obnovu poklopilo se i sa objavom javne nabavke za izgradnju privremene trolejbuske okretnice koja bi trebalo da bude ispred Palate „Albanija".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;