Počelo asfaltiranje desne cevi tunela Manajle

13.03.2019. | Tanjug

Asfaltiranje desne cevi u tunelu Manajle u Grdeličkoj klisuri počelo je danas (13.03.2019) a radovi će biti završeni do kraja ovog meseca.

Tunel Manajle je najduži tunel u Srbiji sa 1. 808 metara, a direktor sektora za upravljanje i izgradnju u Koridorima Srbije Aleksandar Senić uverava da će ovaj tunel biti najbezbedniji u Srbiji.

- Radimo asfaltiranje desne cevi tunela Manajle, a u isto vreme radimo i eletromašinko opremanje u levoj cevi ovog tunela. Svi građevinski radovi u tunelu Manajle biće gotovi do kraja marta, a radovi na elektromašinskom opremanju tunela će biti završeni do kraja aprila - rekao je Senić.

Trasa kroz Grdeličku klisuru je u građevinskom smislu već 99,64 odsto završena, dodaje Senić i objašnajva da to znači da od 26,2 kilometara, koliko je duga trasa kroz klisuru, već imamo u potpunosti završeno 24 kilometra.

Leva cev tunela Manajle koja je asfaltirana

Leva cev tunela Manajle koja je asfaltirana (screenshot RTV)

Trenutno se rade tri tačke, kada su u pitanju kosine, na Kosini 2 se završava galerija, a radovi se izvode i na Kosini 6 i potpornoj konstrukciji M2.

Nakon postavljanja asfalta u desnoj cevi tunela Manajle, slede radovi na njegovom opremanju.

Čitava trasa kroz Grdeličku klisuru podeljena je inače na šest Lotova na kojoj radi šest glavnih izvođača, od toga jedan izvođač pokriva tunel Predejane i tunel Manajle, a ostali izvođači rade na otvorenom delu trase budućeg auto-puta.

Odgovorni izvođač radova u tunelu, ispred firme Integral inženjering, Miloš Popović kaže da je zaključno sa današnjim danom asfaltirano 13,5 hiljada kvadrata sa oba sloja asfalta te da je reč o završnoj fazi radova. Preostaje, dodaje, da se uradi takozvani habajući sloj i asfaltiranje poprečnih prolaza u tunelu Manajle.

- Svakog dana na ovom gradilištu je angažovano više od 100 radnika i radi se po potrebi u dve smene, a radovi moraju biti završeni do kraja meseca, što će i biti - poručio je Popović.

Iz Koridora dodaju da će ukupni građevinski radovi na ovoj deonici biti završeni pred početak leta i turističke sezone.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...