INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kinezi žele da grade brzu saobraćajnicu Ruma - Novi Sad

06.03.2019. | Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa generalnim direktorom kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Du Feijem i ocenila da se infrastrukturni projekti u Srbiji, na kojima radove izvodi ova kompanija, obavljaju po ugovoru, kvalitetno, sa poštovanjem dogovorenih rokova i standarda gradnje.

Ona je pohvalila napredak koji je postignut u izgradnji auto-puta Surčin - Obrenovac, a pre svega na mostu preko Save i Kolubare, koji pripada ovoj deonici, a na kojem je realizovano 87 odsto radova, što je prema njenim rečima, mnogo brže i više od planiranog.

Direktor kompanije CRBC izjavio je da radovi na Koridoru 11 (auto-put Beograd - Južni Jadran) dobro napreduju i da očekuje da će rokovi i na ovom projektu biti ispoštovani. Rekao je i da je krajem ovog meseca planiran početak radova na deonici Čačak (Preljina) - Požega, gde se za sada obavljaju pripremni radovi i eksproprijacija.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje na izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma (Fruškogorski koridor), dugoj 45 kilometara.

Kako je saopšteno, u toku je priprema tehničke dokumentacije za nastavak gradnje deonice auto-puta Koridora 11 Požega - Boljari.

Prema rečima direktora kompanije CRBC, završetkom te najveće deonice na ovom putnom pravcu, dužine 107 kilometara, biće omogućeno i značajno povećanje BDP u Srbiji.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo zato što će uskoro biti završeni pregovori o izgradnji industrijskog parka u Borči koji, prema njenim rečima, predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o ulaganjima u železničku infrastrukturu, kao i o predstojećem Samitu „16+1" zemalja istočne Evrope i Kine, koji će biti održan u Dubrovniku u aprilu ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;