INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Kinezi žele da grade brzu saobraćajnicu Ruma - Novi Sad

06.03.2019. | Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa generalnim direktorom kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Du Feijem i ocenila da se infrastrukturni projekti u Srbiji, na kojima radove izvodi ova kompanija, obavljaju po ugovoru, kvalitetno, sa poštovanjem dogovorenih rokova i standarda gradnje.

Ona je pohvalila napredak koji je postignut u izgradnji auto-puta Surčin - Obrenovac, a pre svega na mostu preko Save i Kolubare, koji pripada ovoj deonici, a na kojem je realizovano 87 odsto radova, što je prema njenim rečima, mnogo brže i više od planiranog.

Direktor kompanije CRBC izjavio je da radovi na Koridoru 11 (auto-put Beograd - Južni Jadran) dobro napreduju i da očekuje da će rokovi i na ovom projektu biti ispoštovani. Rekao je i da je krajem ovog meseca planiran početak radova na deonici Čačak (Preljina) - Požega, gde se za sada obavljaju pripremni radovi i eksproprijacija.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje na izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma (Fruškogorski koridor), dugoj 45 kilometara.

Kako je saopšteno, u toku je priprema tehničke dokumentacije za nastavak gradnje deonice auto-puta Koridora 11 Požega - Boljari.

Prema rečima direktora kompanije CRBC, završetkom te najveće deonice na ovom putnom pravcu, dužine 107 kilometara, biće omogućeno i značajno povećanje BDP u Srbiji.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo zato što će uskoro biti završeni pregovori o izgradnji industrijskog parka u Borči koji, prema njenim rečima, predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o ulaganjima u železničku infrastrukturu, kao i o predstojećem Samitu „16+1" zemalja istočne Evrope i Kine, koji će biti održan u Dubrovniku u aprilu ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;