IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pasarelom između Kalemegdana i pristaništa Beograd

11.02.2019. | Beoinfo

Radovi na izgradnji pešačke pasarele između Kalemegdana i obale Save su dosta kompleksni i projekat je izazivao dozu strepnje, ali se sve odlično odvija i već sada možemo da kažemo da će ovo biti jedan od objekata koji će postati nova „razglednica“ našeg grada, rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović gostujući na TV Prva.

On je istakao da će ceo potez koji danas nazivamo Beton hala izgledati drugačije i potvrdio da će pasarela  građanima biti dostupna u roku od nekoliko meseci, odnosno da će na leto sigurno biti na raspolaganju.

Pasarelom između Kalemegdana i pristaništa Beograd

Budući izgled pešačke pasarele (Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, CIP)

- Prva faza izgradnje veoma je kompleksna. Čeličnom konstrukcijom je trebalo „preći“ Bulevar vojvode Bojovića i sada se nalazimo pri kraju tih radova koji će za nekoliko nedelja biti završeni. Trenutno se radi na elektro-instalacijama i postavljanju lifta, a vrednost čitavog projekta je nešto veća od 214 miliona dinara. Mislim da je ovo jedinstven projekat koji će spojiti Kalemegdan sa obalom Save,  a celokupnim uređenjem u okviru prve faze izgradnje pešacima će biti omogućeno da sa Kalemegdana, ali i iz centra grada, stignu do Sava promenade ne napuštajući pešačku zonu - rekao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je podsetio da je trenutno je u toku rekonstrukcija Karađorđeve ulice i po će okončanju tog posla ovaj deo keja imati biciklističku stazu i biti spojen sa već završenim delom Sava promenade koji prolazi kroz Beograd na vodi.

- Očekujem da ćemo u roku od godinu ili dve imati u potpunosti završenu vezu ovog dela grada sa Adom Ciganlijom i tada će biti moguće da se iz Knez Mihailove ulice, pešačkom stazom, preko Kalemegdana i Sava promenade, stigne do Savskog jezera. To je nešto što Beograđani nisu mogao ni da zamisle pre nekoliko godina. Beograd se menja i na ovom mestu više neće biti železničke pruge, već linijski park koji će u potpunosti i na bolje izmeniti izgled ovog dela grada. Grad se spušta na reke u pravom smislu te reči - poreučio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, spajanje pasarele sa Velikim stepeništem na Kalemegdanu i uređenje okolnog prostora predstavlja drugu fazu izgradnje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;