PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raste most preko Topčiderske reke

13.11.2018. | S.B.M. | Novosti

Radovina izmeštanju Topčiderke uveliko napreduju. Do sada je izmešteno 250 metara korita reke, a polako se vide i obrisi mostovske konstrukcije na raskrsnici sa Ulicom Pere Velimirovića u Rakovici.

Trenutno se radi na pripremi za izgradnju gornje ploče novog mosta, kako bi se što pre ušlo u završne radove na ovoj poziciji gradilišta i time omogućilo ponovno uspostavljanje saobraćaja kroz Ulicu Pere Velimirovića.

- Završeni su radovi na izmeštanju starog betonskog kolektora, koji je morao da bude pomeren na novu poziciju zbog izgradnje novog mosta. Takođe, izmešteno je i oko 200 metara vodovoda, kao i elektro-instalacije koje su se nalazile u zoni novog mosta. Za novu mostovsku konstrukciju završena je izrada svih 14 šipova i naglavnih greda, na kojima će se izgraditi armirano-betonska ploča novog mosta - kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Topčiderska reka imaće izmenjen tok, a izbetonirano je i prvih 30 metara donje ploče za trasu Kaljavog potoka. Duž cele trase novog korita Topčiderke biće izmešteno još oko 200 metara vodovodnih cevi.

Da podsetimo, Grad je odlučio da za 20 metara izmesti korito Topčiderke kako bi se proširio Bulevar patrijarha Pavla. Ova saobraćajnica sastavni je deo Spoljne magistralne tangente, koja će povezati Most na Adi sa mostom preko Ade Huje. Rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla, u dužini od oko 3,5 kilometara, realizovaće se kroz dva projekta.

Prvi je za deonicu od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića i za njega je u toku priprema javne nabavke za izvođenje radova, vrednosti oko 1,4 milijarde dinara. Za deonicu od Hipodroma do Košutnjaka u toku je još rešavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Na mestu prelaska Ulice Pere Velimirovića preko novog korita Topčiderske reke predviđena je izgradnja novog mosta. Na taj način će se rekonstruisati deo Ulice Pere Velimirovića koja se priključuje na Bulevar patrijarha Pavla. Most će biti širok 26 i dugačak 19 metara, sa po tri saobraćajne trake, razdelnim ostrvom i obostranim trotoarima, a ispod njega će teći Topčiderska reka novim koritom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;