BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Radovi na mostu preko Save i Kolubare teku po planu

18.10.2018. | RTS

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern i učesnici Samita ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope obišli su juče (17.10.2018) radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare, na deonici od Surčina do Obrenovca.

Vrednost projekta je nešto manja od 234 miliona dolara. Njim je predviđena izgradnja auto-puta u punom profilu sa četiri vozne i dve zaustavne trake u ukupnoj širini od 29 metara, a uključuje i izgradnju mosta preko Save i ušća Kolubare u dužini od 1.581 metra, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica - Batajnica i dve petlje Surčin i Obrenovac.

Imre Kern je u izjavi za novinare naveo da je zajedno sa kineskim ministrom za transport Li Sjaopengom obišao radove koje izvodi kineska kompanija na, kaže, jednom od najvećih gradilišta u Srbiji u ovom trenutku.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ja koji dolazim često ovde mogu svojim očima da vidim napredak. Mi smo danas detaljno razgovarali o eventualnim problemima koji mogu da nastanu na ovom gradilištu i dogovorili smo se kako ćemo koordinirati i otklanjati eventualne probleme - kazao je Kern.

Dodao je da su konstatovali i da u ovom trenutku na gradilištu, na celokupnom projektu je više od 60 odsto ugovorenih radova završeno, te da je na samom mostu završeno 72 odsto.

- Iskreno se nadam da ćemo u aprilu ili početkom maja moći peške da pređemo preko celog mosta. Konstatovali smo i da za sada nema razloga da se govori o produženju roka, a rok je 5. januar, 2020. godine - rekao je državni sekretar.

Kern je preneo da je ministar Li rekao izvođačima da obrate pažnju na zahteve i da ih ispoštuju, kao i da je skrenuo pažnju da svi radovi moraju da budu završeni u određeno vreme i da budu određenog kvaliteta.

Kako je naveo, Li je skrenuo pažnju svima da vode računa o zaštiti životne sredine, jer taj projekat ide preko jedne od najlepših reka u Srbiji, kao i da se vodi računa o bezbednosti radnika koji rade pod teškim uslovima na velikim visinama.

Kineski ministar je kazao da je veoma zadovoljan što je mogao da čuje da su radovi na mostu završeni oko 70 odsto, kao i time što će sve biti urađeno u dogovorenom roku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;