SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bum stanogradnje u bloku 65

12.10.2018. | Beobuild

Promenom namene industrijskog zemljišta na prostoru fabričkih hala u bloku 65, pokrenuta je prava ekspanzija stanogradnje. Novogradnja na Novom Beogradu je uvek tražena roba, a sada je sigurna realizacija čak četiri nova stambena projekta. Investitori ubrzano pristižu u blok 65, poznat po poslovnom parku „Airport City Belgrade” i stambenom kompleksu „West 65“, čime polako postaje jedna od značajnijih zona stanogradnje u gradu. Sa još uvek neiskorišćenim prostorom nekadašnjeg IMT-a, industrijska zona na Novom Beogradu sada je otvorena za investitore, što znači da treba očekivati još sličnih projekata u mesecima i godinama koje dolaze.

U okviru kompleksa „West 65“ već se izvode pripremni radovi na izgradnji kombinovane stambeno-poslovne kule od 150 metara. Ova kula biće višefunkcionalna, a uključuje pretežno stambeni prostor i poslovne apartmane na 40 spratova, što će je činiti jednom od najviših zgrada u Beogradu. Nedaleko odatle u istom bloku, izraelski investitor Shikun & Binui Group ovog leta ušao je u realizaciju stambenog kompleksa „Wellport” sa čak 500 stanova. Kondominijum „Wellport” gradiće se u četiri faze, a u prvoj fazi koja je u toku biće izgrađeno 95 stanova.

Od strane Sekretarijata za urbanizam prethodnih mesec dana odobrena su još dva projekta, tako da u komšiluk vrlo brzo stižu još dva investitora. Rušenjem postojećeg objekta na parceli u bloku 65 krenule su pripremne radnje za novi stambeni objekat sa 147 stanova. Planirani objekat imaće 10 nadzemnih etaža (2Po+Pr+8+Ps), sa 8 lokala u komercijalnom prizemlju i podzemnom garažom od 187 mesta. Investiciju realizuje građevinsko preduzeće Exing B&P, kao glavni izvođač poznato po realizaciji projekata rekonstrukcije hotela Crowne Plaza i izgradnji hotela Hilton. Projekat se trenutno nalazi u procesu pribavljanja građevinske dozvole, pa se početak radova očekuje do kraja godine.

Još jedno prepoznatljivo ime sprema značajnu investiciju u istom bloku. Reč je o Zepter Grupi, koja najavljuje faznu izgradnju kompleksa sa čak 750 stambenih jedinica. Prva od četiri faze takođe počinje do kraja ove godine, a podrazumeva izgradnju celine sa 250 stanova. Zamišljen je kao zatvoren blok na 10 nadzemnih etaža (2Po+Pr+8+Ps) sa stanovima svih struktura i uređenim unutrašnjim dvorištem. U narednim fazama gradnje ovaj multifunkcionalni kompleks dobiće i poslovno krilo na 20.000m², a velika dvospratna podzemna garaža imaće kapacitet od preko 1000 parking mesta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;