IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Nevidljivi" majstori na nadvožnjaku u Kraljevu

05.10.2018. | M. Dugalić | Politika

Nadvožnjak u Kraljevu, u Ulici Zelena Gora, koji je „žila kucavica” saobraćaja kojim se spaja grad i Ibarska magistrala nije obnovljen do početka jula, to jest za 75 dana kako je bilo predviđeno. Rok je produžen do polovine novembra. Iako, taj datum završetka radova još važi sasvim je jasno da od toga nema ništa.

Gradilište je opustelo početkom septembra, ali na pitanje novinara Politike pitanje upućeno investitoru JP Putevi Srbije o nastavku posla, u odgovoru se navodi: „Radovi su nastavljeni 28. septembra 2018. godine, na pozicijama koje su predviđene projektom.”

Međutim, bili smo na gradilištu, i tamo nema nikakvih radnih aktivnosti. Nema čak nijednog radnika pa smo upitali i građane koji žive u blizini da li su ih proteklih dana videli. Oni tvrde da nisu osim, kako jedan šaljivo reče, „možda su u pitanju neki nevidljivi, a na nadvožnjaku se baš ništa ne menja”.

Zašto se sa poslom obnove nadvožnjaka, sagrađenog još pre tri decenije, odužilo i prestalo? U odgovoru iz JP Putevi Srbije, preduzeća koje je investitor sa 67 miliona dinara, dalje piše da „nije redak slučaj da se nakon otvaranja konstrukcije objekta koji se rekonstruiše otkriju oštećenja i nedostaci koji neminovno dovode do produžetka radova i odlaganja datuma njegovog puštanja u saobraćaj”.

Ilustracija (www.pixabay.com)

To se, dakle, desilo i sa nadvožnjakom u Kraljevu. Otvaranjem konstrukcije uočeno je da jedanaest ivičnih nosača, zbog teških oštećenja, neplanirano moraju da se menjaju. To nije bilo predviđeno u projektu pa je Republička građevinska inspekcija 4. septembra, 2018. godine zabranila nastavak radova kojih u projektu nema. Istina, mogli su radnici glavnog izvođača, beogradske firme ŽGP Beograd i podizvođača JU kops iz Kraljeva da rade na drugim poslovima, ali je to malo pa se, ipak, čeka na izmenu dokumentacije.

Kako JP Putevi Srbije navode, po odobrenju separata projekta će od nadležnog ministarstva krenuti radovi i na 11 novih nosača. Dakle, izmena projekta je urađena samo se čeka na potpis u resornom ministarstvu. Na taj potpis čekaju i majstori, jer se već moglo početi sa montažom novih nosača pošto je u halama pomenutog podizvođača radova već izliveno šest betonskih nosača i radi se na izlivanju još pet.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;