INFONET-468X60-BANNER

Višnjička Banja raj za divlje neimare

04.10.2018. | J. Dinčić | Novosti

Višespratnice od nekoliko hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole nisu retkost na teritoriji gradske opštine Palilula. Bahate investitore očigledno ništa ne sprečava da zidaju bez planova i neophodnih odobrenja gradske i opštinske vlasti. Samo u naselju Višnjička banja, u krugu od 200 metara, reporteri Novosti naišli su na više bespravnih objekata.

U blizini groblja Lešće, u ulici Slanački put, nikla je zgrada sa šest spratova, površine oko 3.000 kvadratnih metara. Međutim, investitori nigde nisu postavili tablu sa neophodnim informacijama o budućem izgledu objekta. Grubi radovi su završeni, a gradilište je iz nepoznatih razloga zatvoreno.

Samo nekoliko metara dalje, u Ulici Draginje Adamović, na rastojanju od svega stotinak metara, sagrađena su dva nelegalna objekta. Prvi, koji se prostire na oko 2.000 kvadratnih metara, na golim zidovima ima okačen samo broj 10, koji označava broj zgrade. Objekat se sastoji iz četiri sprata, potkrovlja i prizemlja, ali nema table sa neophodnim informacijama o gradnji, rokovima, i ostalim zakonom obaveznim elementima. Ne zna se ko je investitor, niti kako će zgrada izgledati kada bude završena.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Grubi radovi su izvođeni do pre nekoliko meseci u blizini Ulice Draginje Adamović, gde se iznenada stalo sa gradnjom. Na gradilištu se i dalje nalazi skladišten građevinski materijal, ali od radnika ni traga. Naravno, ni ovde nema table.

Prekoputa broja 156 u Višnjičkoj ulici takođe se vidi osnova građevine od oko 400 kvadrata. Iako ne postoji tabla sa izdatim dozvolama, radnici rade na daljoj izgradnji. U neposrednoj blizini podignut je i jednospratni objekat, koji je blokirao meštanima put ka Dunavu. Do svojih placeva, ranije su mogli i kolima, ali od kada im je na put stala „zgrada", do Dunava mogu samo pešice.

Od Opštine Palilula Novosti nisu dobile odgovor o pomenutim gradilištima, kao ni stav čelnika ove lokalne samouprave o nelegalnoj gradnji koja bukti u ovom delu prestonice.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;