Kompletiran auto-put "9. januar"

03.10.2018. | S. Mišljenović | Novosti

U utorak (02.10.2018) otvorena je deonica auto-puta od mesta Drugovići do Prnjavora duga 25 kilometara, čime je završena izgradnja auto-puta „9. januar" od Banja Luke do Doboja, za šta je izdvojeno 402 miliona evra.

- Završavamo danas ovaj veliki projekat. Ponosan sam zbog toga. Ovo je put nacionalne integracije, jer ćemo u narednih šest godina izgraditi auto-put od Doboja do Drine, odnosno Srbije - rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Dodik je otkrio da je sve počelo „prezentacijom da je potrebno samo popraviti staru cestu. To je odbačeno i prešlo se na gradnju moderne saobraćajnice".

Predsednik RS je rekao da je „9. januar" simbol moći RS i da će realizacija infrastrukturnih projekata doprineti nacionalnoj integraciji i ekonomskom razvoju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovaj auto-put ide kroz srce Srpske, na šta sam izuzetno ponosan. Srpska je pokazala sposobnost da realizuje značajne infrastrukturne projekte, što će biti i ekonomski isplativo - naglasio je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska danas veliko gradilište.

- Nedavno smo u Srpskoj otvorili moderan Univerzitetski klinički centar, sutra ćemo otvoriti Hidroelektranu „Bočac", a u petak, 5. oktobra, modernu bolnicu u Istočnom Sarajevu - rekao je Dodik.

On je naveo da bez auto-puteva nema novih radnih mesta, a samim tim ni razvoja ekonomije i zahvalio je svima koji su podržali ideju o izgradnji mreže auto-puteva u RS.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...