U novosadske toplovode biće uloženo milijardu i 70 miliona dinara

15.06.2018. | Nataša Radman | RTV

Novosadska toplana uveliko se priprema za predstojeću grejnu sezonu. Rekonstrukcija toplovoda u ulici Mileve Marić na Novom Naselju počela je juče (14.06.2018) a radovi su i na Bulevaru oslobođenja, kao i u delu Podbare. Ove godine Toplana će u revitalizaciju vrelovoda uložiti milijardu i 70 miliona dinara.

Počeli su pripremni radovi za zamenu dotrajalih cevi toplovoda u Ulici Mileve Marić na Novom Naselju. Obeležena je trasa toplovoda a stigle su i mašine za kopanje. Biće zamenjeno dva i po kilometra cevi, a rok za završetak radova je 20. avgust. Sa novim toplovodom u zimu će ući i stanari ulice Stanoja Stanojevića, gde radovi uveliko traju.

- Počinjemo sa rekonstrukcijom 850 metara trocevnog vrelovoda na Novom Naselju, tačnije u Ulici Mileve Marić, od broja 7 do broja 66, prilikom čega će biti zamenjeno čak 2.550 metara cevi. Zbog ovih radova privremeno je stupila izmena režima saobraćaja, tačnije ulica Mileve Marić postaje jednosmerna u pravcu ka Bulevaru kneza Miloša - kaže Ivana Stanimirović portparolka JKP Novosadska toplana.

Za predstojeću grejnu sezonu Novosadska toplana priprema i vrelovod na Podbari. U toku je rekonstrukcija u bloku ulica Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Šumadijske. Zbog radova privremeno je zabranjen saobraćaj u delu Trga republike, a ulica Miloša Bajića postala je privremeno slepa ulica. Rekonstrukcija vrelovoda na Podbari trebalo bi da bude završena sredinom avgusta

Krajem prošlog meseca počela je i rekonstrukcija vrelovoda na Bulevaru oslobođenja. Biće obnovljeno 550 metara trase vrelovoda, a radovi bi trebalo da budu završeni u drugoj polovini jula.

Milijardu i 70 miliona dinara je izdvojeno ove godine samo za radove na rekonstrukciji i revitalizaciji toplovodne mreže, uverili smo se godinama unazad da su radovi na vrelovodnoj mreži najzaslužniji odnosno najzahvalniji za nesmetanu kontinuiranu isporuku toplotne energije.

- Radiće se još tokom leta, u drugoj polovini narednog meseca radićemo u samom centru grada, dakle krećemo od ulice Modene, preko Žarka Zrenjanina, ulazimo u Stražilovsku ulicu, sve do Radničke ulice radićemo i na Bulevaru cara Lazara, u planu je i Kineska četvrt, kao i Klinički centar - kaže Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska toplana.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...