PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

U Novom Sadu gradilišta u nekoliko naselja

23.05.2018. | N.S. | Novosti

Sezona radova koje obavlja JKP Vodovod i kanalizacija je u punom jeku, a kako ističu u ovom preduzeću, ovo vreme maksimalno se koristi kako bi bili urađeni svi neophodni radovi na obnovi i izgradnji mreže.

Jedan od najvažnijih, mada ne i najvrednijih poslova, nedavno je priveden kraju u strogom centru Novog Sada. Na ovom potezu je se radilo na izgradnji vodovodne mreže, a radovi su bili vredni 4,5 miliona dinara.

- Zvršena je, takođe, i jedna od većih investicija u naselju Bukovac - zadovoljni su u Vodovodu i kanalizaciji. - Stanovnici ovog prigradskog naselja su imali dugogodišnji problem sa vodosnabdevanjem. Izgrađena je nova vodovodna mreža, druga visinska zona, u šta je uloženo 40 miliona dinara.

U februaru su počeli i radovi na izgradnji vodovodne mreže na Staroiriškom putu, gde je završeno više od pola deonice.

- Deonica puta na kojoj se izvode radovi je duga je 3,5 kilometara, a radovi se odvijaju planiranom dinamikom - jasni su u Vodovodu. - Njihova vrednost procenjena je na 27,6 miliona dinara.

Radovi su planirani i u Fabrici vode, gde će biti nastavljena sanacija vodnih filtera. Ovo je, objašnjavaju u Vodovodu, posao koji se obavlja periodično, a filterska polja su od velikog značaja kada je reč o preradi vode.

- Planiramo da krajem juna započnemo radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u delu Ulice Janka Čmelika od Kornelija Stankovića do Oblačića Rada - najavljuju u Vodovodu. - Reč je o deonici od preko 500 metara, za šta će se izdvojiti 28 miliona dinara.

U ovoj građevinskoj sezoni, kako kažu u Vodovodu i kanalizaciji, nisu zanemareni ni radovi na obnovi bunara na izvorištu Ratno ostrvo.

- Prošle godine smo uredili tri bunara, a ove godine u planu čišćenje još tri - kažu u Vodovodu. - Na ovaj način će biti obezbeđene veće količine vode. Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara.

Početkom leta počeće radovi na izgradnji kanalizacionih priključaka u prigradskim naseljima. Radovi su vredni 80 miliona dinara, a radiće se u Kovilju, Budisavi, Adicama i svim ostalim delovima prigradskih naselja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;