Usvajanjem plana detaljne regulacije „otvorena vrata" za uređenje Petrovaradina

14.05.2018. | N. Subotić | Novosti

Stanovnici Sadova - „najmlađeg" dela Petovaradina, koji je nastao devedesetih godina sada već prošlog veka, uskoro će dobiti sadržaje, koji bi trebalo da podignu standard života ovog naselja. Ovo je predviđeno Planom detljane regulacije, koji je predstavljen na internet strani novosadskog JP Urbanizam. Sam prostor, površine gotovo 93 hektara, koji ovaj plan obuhvata, graniči se sa nasipom „Marija Snežna" na istoku i severu, a na jugu sa prugom Beograd - Novi Sad, dok je severozapadna i zapadna strana ograničena već izgrađenim objektima.

Najveći broj objekata u Sadovima su porodične kuće, a planom je predviđena i izgradnja objekata poslovno-stambene namene, dečjih ustanova i sportskog parka, kao i podizanje zaštitnog pojasa zelenila, parka, pijace...

- Trenutno stanje je takvo da na ovom području postoji oko 30 objekata koji su uglavnom bespravno izgrađeni i koji su u postupku legalizacije - stoji u planovima.

- Najveći deo zemljišta je neizgrađen i neuređen, a pojedinačne parcele se koriste za individualnu poljoprivrednu delatnost. Ceo prostor je u većoj meri izolovan od Petrovaradina, pa se nameće potreba da se, pored preovlađujućeg, namenjenog stanovanju, formiraju i drugi komplementarni sadržaji, koji će doprineti kvalitetu života stanovnika ovog područja.

Nova pijaca bi, kako stoji u planu, trebalo da bude površine 0,44 hektara, a uz nju će biti podignut i prizemni objekat s trgovačkim, tehničkim, sanitarnim i drugim sadržajima.

Vrtić će se nalaziti u blizini planiranog parka i zone zaštitnog zelenila na površini od 0,81 hektara. Sportski park, kako je planirano, prostiraće se na površini od 9,9 hektara, gde mogu da se izgrade tereni za rukomet, mali fudbal, košarku, odbojku, tenis, mini-golf, boćanje, trim-staza, dečja igrališta... Osim toga, planirana je i izgradnja sportske hale.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije će izdvojiti 2.850.000 dinara za projektovanje produžetka Bulevara Jovana Dučića, u pravcu Veternika. Tehničku dokumentaciju će, kako je predviđeno, izraditi preduzeće GMP Gramont NS.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...