BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Tunel gotov do kraja meseca

08.05.2018. | S. Dragović | Novosti

Tunel na Brajićima, na saobraćajnici Cetinje - Budva, biće završen do juna meseca - prema rečima Parače, direktora Direkcije za saobraćaj Crne Gore.

To bi bio prvi put da letnju sezonu ne dočekaju iskopine i radovi na toj saobraćajnici, ali će turiste koji iz Podgorice budu drumskim saobraćajem putovali do Budve, najpre sačekati radovi na proširenju magistrale u Donjoj Gorici - od nekadašnjih „cetinjskih semafora" do mosta na Sitnici.

Već su više puta probijani najavljivani rokovi za završetak ove deonice, jer su radovi morali biti odlagani zbog vremenskih neprilika.

Parača je istakao da su početkom maja završena rekonstrukcija i proširenje puta na Zavali, dok je završetak tih radova prvi put bio najavljen za leto prošle godine, a kasnije prolongiran za novembar. Poslednji rok koji je probijen bio je kraj marta, međutim, ta deonica je završena tek krajem aprila.

Ipak, širom Crne Gore će radovi na putu biti simbol početka letnje turističke sezone, a pored puta ka Cetinju, na prepreke će nailaziti turisti koji se zapute prema Petrovcu kroz Golubovce, ali i u Ulcinju.

Rekonstrukcija magistralnog puta Podgorica - Petrovac trajaće do kraja godine, iako je Parača nedavno saopštio da će crnogorski putevi ove godine spremni dočekati sezonu.

Direktor Parača kaže da je leto najpovoljnije za radove na putevima, jer se asfalt najbolje suši na visokim temperaturama.

Radovi se izvode i na deonici magistralnog puta Ulcinj - Sukobin, od Ulcinja do Kruta, u dužini od 13 kilometara. Ovi radovi su otpočeli u oktobru mesecu, a rok njihovog završetka je 360 radnih dana.

Trenutno se izvode radovi na iskopima, na izradi zidova, izgradnji mosta, a uskoro će početi i radovi na tunelu koji se nalazi na ovoj deonici, zbog čega će saobraćaj biti zatvoren. Ovi radovi će biti završeni najkasnije do polovine maja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;