Kreveti od mermera iz Prijepolja

22.02.2010. | B92

Švajcarska firma iz Lucerna, u Prijepolju je otvorila pogon za preradu mermera od kojeg, u kombinaciji sa kožom i drvetom, pravi sve vrste nameštaja.

Jug Srbije važi za nerazvijeni region, ali upravo na takvim mestima investitori imaju priliku da za manje pare pokrenu biznis. To je učinila i firma iz Lugana u Švajcarskoj, Emilio Stecher, koja je u Prijepolju otvorila pogon za preradu mermera. Ova firma se bavi proizovodnjom svih vrsta nameštaja, od mermernih kreveta do prohromskih i kamenih kuhinja.

Ovo je prvo direktno strano ulaganje u ovom delu Srbije a najviše zasluge za dolazak švajcarskog kapitala ima suvlasnik firme, Meša Podbićanin. Pogon u Prijepolju radi već pola godine i bilans je sasvim zadovoljavajući.

- Mi smo uložili ovde približno 2,5 miliona evra. Pravimo nameštaj od kamena, čini mi se prvi put u svetu - kaže Podbićanin.

Ovo preduzeće tržištu nudi jedinstvene proizvode od mermera u kombinaciji sa drvetom i prirodnim kožom. Na sajmu nameštaja u Beogradu prvi put je izložena spavaća soba od poludragog kamena - oniksa.

- Mnogi ljudi ne znaju i ne mogu da veruju da može da se pravi nameštaj od kamena koji pozitivno utiče na stres, daje samopouzdanje ljudima da bolje spavaju - objašnjava Podbićanin, i dodaje - U planu imamo da pravimo i kuhinje od prohroma i kamena, bez drveta, koje bi bile večne.

Prijepoljska ispostava firme Emilio Stecher planira da ulaže u istraživanja prirodnog materijala- mermera i retkih vrsta kamena, kako u Prijepolju tako i na nekim drugim lokacijama u Srbiji.

 

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije