PRIJAVA-468X60-BANNER

Kreveti od mermera iz Prijepolja

22.02.2010. | B92

Švajcarska firma iz Lucerna, u Prijepolju je otvorila pogon za preradu mermera od kojeg, u kombinaciji sa kožom i drvetom, pravi sve vrste nameštaja.

Jug Srbije važi za nerazvijeni region, ali upravo na takvim mestima investitori imaju priliku da za manje pare pokrenu biznis. To je učinila i firma iz Lugana u Švajcarskoj, Emilio Stecher, koja je u Prijepolju otvorila pogon za preradu mermera. Ova firma se bavi proizovodnjom svih vrsta nameštaja, od mermernih kreveta do prohromskih i kamenih kuhinja.

Ovo je prvo direktno strano ulaganje u ovom delu Srbije a najviše zasluge za dolazak švajcarskog kapitala ima suvlasnik firme, Meša Podbićanin. Pogon u Prijepolju radi već pola godine i bilans je sasvim zadovoljavajući.

- Mi smo uložili ovde približno 2,5 miliona evra. Pravimo nameštaj od kamena, čini mi se prvi put u svetu - kaže Podbićanin.

Ovo preduzeće tržištu nudi jedinstvene proizvode od mermera u kombinaciji sa drvetom i prirodnim kožom. Na sajmu nameštaja u Beogradu prvi put je izložena spavaća soba od poludragog kamena - oniksa.

- Mnogi ljudi ne znaju i ne mogu da veruju da može da se pravi nameštaj od kamena koji pozitivno utiče na stres, daje samopouzdanje ljudima da bolje spavaju - objašnjava Podbićanin, i dodaje - U planu imamo da pravimo i kuhinje od prohroma i kamena, bez drveta, koje bi bile večne.

Prijepoljska ispostava firme Emilio Stecher planira da ulaže u istraživanja prirodnog materijala- mermera i retkih vrsta kamena, kako u Prijepolju tako i na nekim drugim lokacijama u Srbiji.

 

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;