INFONET-468X60-BANNER

Niče novi stambeno-poslovni kompleks u porti crkve na Novom Beogradu

10.04.2018. | M.T.Kovačević | Novosti

U porti Hrama Svetog Dimitrija, prekoputa novog „Merkatora" gradi se stambeno-poslovni kompleks. Ivestitori - Srpska pravoslavna crkva i PMC inženjering na 36.600 kvadrata zidaju 127 stanova i osam lokala. Ispod celog kompleksa prostiraće se garaža na dva nivoa.

Od 8. marta atraktivnu lokaciju u Bulevaru Zorana Đinđića „okupirala" je građevinska mehanizacija. Počelo je kopanje dubokih temelja za tri objekta.

Uz crkvu će se nalaziti zdanje sa kancelarijskim prostorom. Projekat predviđa i dve stambene zgrade. Osim prizemlja, one će imati sedam spratova i uvučene etaže sa dupleksima iznad. Poslovna građevina biće dva sprata niža. U njoj će se nalaziti lokali od 70 do 582 kvadrata.

Zgrade sa po dva ulaza imaće zasebne liftove, podzemne garaže, a predviđene su i dve poluatrijumske pjacete. Na vrhu objekata nalaziće se luksuzni petosobni dupleksi. Stambene jedinice biće različitih kvadratura i prostornog uređenja. Pa tako, u novobeogradskom Bloku 32, zainteresovani kupci moći će da kupe jednosobne, ali i petosobne stanove.

Prema podacima dostupnim na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, vlasnik 99 odsto parcele 1172/24 je Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka, odnosno SPC. Ova crkvena parcela se u zemljišnjim knjigama vodi kao gradsko građevinsko zemljište. A u podacima o delu parcele navodi se - „ostalo veštački stvoreno neplodno zemljište". Međutim, budući stambeno-poslovni komples, prostiraće se na delu još jedne parcele. Na placu 1171/1, vlasnik je država Srbija, ali postoji zabeležba postupka restitucije koji vode Ljubica i Jelena Vujanović.

Sa dela porte Hrama Svetog Dimitrija skinuta je kovana ograda, a na njene temelje postavljena je građevinska ograda.

Kako se navodi na informativnoj tabli, rok za završetak dve stambene i jedne poslovne zgrade je septembar 2019. Izvođač radova je zemunska firma Gradina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;