INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Kilometri na jugu dobijaju novi rok

05.04.2018. | S.Bulatović | Novosti

Poslednji segment Koridora 10, do same makedonske granice, deonicu Srpska kuća - Levosoje, završiće drugi izvođač. Putevi Srbije su krajem prošle godine raskinuli ugovor sa konzorcijumom domaćih firmi, MBA - Ratko Mitrović niskogradnja i Srbija auto-put. Sutra ističe rok da se na tendere za završetak ovih osam kilometara jave novi ponuđači. Njima država daje rok od šest meseca da završe posao koji njihovi prethodnici nisu ni za skoro tri godine.

Iako je reč o svega osam kilometara dugoj trasi, radovi na ovom delu Koridora su probili i produžetak. Započeti su 2015. godine, rok iz decembra 2016. je produžen za deset meseci, ali skoro godinu i po kasnije - bira se novi izvođač.

- Investitor JP Putevi Srbije je izvođaču radova poslao obaveštenje o okončanju ugovora 15. decembra prošle godine zato što se svi neophodni radovi za puštanje deonice u saobraćaj ne mogu završiti u okviru raspoloživih finansijskih sredstava - kažu za Novosti u Putevima Srbije.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Naručilac je utvrdio da je sporazumni raskid ugovora najprimerenija mera za rešavanje nastale situacije, koja će na fer način tretirati odgovornosti i obaveze ugovornih strana, minimizirati eventualne dodatne troškove i omogućiti da se u skladu sa Zakonom i propisima kroz novu javnu nabavku u otvorenom postupku ugovore preostali radovi na objektu.

U momentu raskida ugovora srpski konzorcijum je za dva meseca odstupio od predviđene dinamike. Putevi Srbije pokušaće zato da naplate bankarsku garanciju u iznosu od skoro 28 miliona dinara. Zahtev banci je podnet 29. decembra prošle godine. Za sve ove godine izvođači na određenim delovima ove deonice, poput petlje „Bujanovac 1", nisu odradili ni polovinu posla.

- Vrednost izvedenih radova na deonici Srpska kuća - Levosoje iznosi 82,07 odsto ugovorene vrednosti - navode u Putevima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;