IZOLACIJA-468X60-BANNER

Otvoreno još 7,5km Koridora 10 kod Pirota

19.03.2018. | Tanjug

Na istočnom kraku Koridora 10 juče (18.03.2018) je otvoreno za saobraćaj još 7,5km auto-puta u punom profilu (šest traka), od čega 5,5km kod Pirota i dva kilometra u blizini Dimitrovgrada. U saobraćaj je puštena novoizgrađena deonica između Staničenja i Pirota, kao i deo auto-puta u zoni kosine Gradinje na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Šef projekta Istok na Koriodru 10 Dušan Mijuk iz Koridora Srbije je rekao Tanjugu da će do kraja ove građavinske sezone biti završen ceo istočni krak Koridora 10 od ukupno 86,8km.

Mijuk je kazao da je u saobraćaj do sada pušteno nešto više od 60km auto-puta u punom profilu na tom delu Koridora 10, a da je ukupno završeno oko 70km auto-puta u punom profilu.

- Radi se na završetku preostalih 12,5km najteže deonice Bancarevo - Crvena Reka, a u toku naredna dva meseca biće kompletirani radovi i na zavšetku oko četiri kilometra deonice Staničenje - Pirot.

Paralelno sa tim biće završeno opremanje tru tunela na istočnom kraku Koridora 10: Bancarevo, Sopot i Sarlah, naveo je Mijuk.

Mijuk je nakon otvaranja dve deonica Koridora 10 kod Pirota i Dimitrovgrada, na kojima je glavni izvođač bila grčka kompanija Aktor, rekao da su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosno potpredsednica vlade i ministarke Zorane Mihajlović dobili nalog da se te deonice auto-puta zbog građana puste u saobaćaj što pre, bez ikakve pompe.

On je rekao da je sada od Crvene Reke do Dimitrovgrada gotovo kompletiran auto-put.

Do sada su na istočnom kraku Koridora 10 puštene u saobraćaj deonice: Crvena Reka - Čiflik i Čiflik - Staničenje u dužni od 25,2km, kao i deonica Sarlah - Pirot Istok, Pirot - Dimitrovgrad i obilaznica oko Dimitrovgrada u dužini od 30,5km.

Preostalo je tokom 2018. da se završi deonica Bancarevo - Crvena Reka od 12,5km sa kojom će se ujedno pustiti i završena deonica Prosek - Bancarevo od 9,4km.

Takođe, treba da se završi ove godine i deonica Staničenje - Sarlah u dužini od 3,2km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah.

U Koridorima Srbije kažu da se izgradnja koridora odvija uz punu podršku Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, lokalnih samouprava i drugih učesnika u realizaciji tog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta.

Istočni krak Koridora 10 je jedan od najfrekventnijih pravaca u Srbiji i samo tokom letnjih meseci tu prođe više od tri miliona vozila.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;