PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Konačno novi izlaz iz „Stepe"

15.03.2018. | S.B.Milošević | Novosti

Žitelji naselja „Stepa Stepanović" dobiće novu saobraćajnicu kojom će moći da se uključe u Ulicu vojvode Stepe. Na predlog Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda doneto je rešenje o eksproprijaciji, što će omogućiti izgradnju ulice za koju se stanari bore već pet godina.

Rešenje, koje je donela republička vlada, kojim se Grad Beograd određuje za korisnika eksproprijacije, odnosno administrativnog prenosa nepokretnosti, objavljeno je nedavno u „Službenom glasniku“. To je prvi korak ka tome da stanovnici „Stepe" reše problem izlaska iz naselja, odnosno uključivanja u saobraćaj.

- Elaborat o eksproprijaciji još nije napravljen, ali su katastarske parcele već određene - kažu iz Direkcije. - Kada se zemljište upiše u javnu svojinu, uslediće izrada tehničke dokumentacije.

Iz Direkcije podsećaju i da je Zakonom o eksproprijaciji propisano da se postupak vodi pred nadležnim organom opštinske uprave.

Iz Udruženja stanara ovog naselja kažu da su presrećni zbog donetog rešenja.

- Već pet godina molimo nadležne da počnu izgradnju ove ulice, koja je bila upisana u projekat kada je naselje izgrađeno - tvrdi Zoran Božanić. - Tek posle tribine održane 1. marta, kada smo sa čelnicima Grada razgovarali o svim problemima, vidimo prve pomake. Presrećni smo što će nam ova ulica omogućiti lakši izlazak iz naselja i brži prilaz centru grada.

Prema planu, nova ulica proći će kroz dve parcele na kojima nema objekata. Na njima već postoji zemljani put, a u blizini je i jedan stambeni objekat koji, po svoj prilici, neće biti porušen.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;