PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Na Koridoru 10 se radi uprkos ledenom talasu

02.03.2018. | Tanjug

Radovi na Koridoru 10 nisu stali zbog ledenog talasa koji je zahvatio našu zemlju i uglavnom se odvajaju u tunelima, rečeno je Tanjugu u Koridorima Srbije. Na južnom kraku Koridora 10 grade se dva tunela u Grdeličkoj klisuri: Manajle i Predajane, a na istočnom kraku tri tunela: Bancarevo, Sopot i Sarlah.

Šef projekta Istok u Koridorima Srbije Dušan Mijuk je rekao da su zbog veoma hladnog vremena radovi svedeni na minimum, kao i da se trenutno radi u tunelu Sarlah kod Pirota u dužini od oko 500 metara.

- Tunel je zatvoren zavesama zbog promaje i izvode se radovi na montaži hidrantske mreže. Tunel je u završnoj fazi izgradnje.

Taj tunel je građevinski gotov i ostalo je da se postavi hidrantska mreža i završni sloj asfalta.

Mijuk kaže da bi krajem marta trebalo da se uvede i izvođač radova za opremanje tunela elektro-mašinskim instalacijama.

Naveo je da su na trasi Koridora 10 angažovani bageri i ostale mašine na čišćenju snega kako bi se omogućio transport materijala, zatim mašina za bušenje radi postavljanja ekspoloziva za miniranje kosine u Dimitrovgradu i slično.

Kada je reč o tunelu Bancarevo kod Niške banje u dužini oko 700 metara, završeni su građevinki radovi i tunel je ofarban, a napravljena je i kolovozna konstrukcija.

Mijuk ističe da se na istočnom kraku radi na kompletiranju deonice Staničenje - Pirot drugom trakom u dužini od 4,5km, kao i da treba da se završi najteža deonica Prosek - tunel Bancarevo, gde je planirano da auto-put bude završen do kraja godine.

Sva tri tunela - Sarlah i Bancarevo, kao i Sopot kod Staničenja dužine 184 metra, treba opremiti elektro-mašinskim instalacijama.

Pomoćnik direktora Koridora Srbije i šef projekta Jug Milovan Bekrić je rekao da se radi i na tom delu Koridora 10 i to na dva velika tunela u Grdeličkoj klisuri - Predajane dužine 1,8km i Manajle oko jedan km.

Bekrić je istakao da se u tunelima Predejene i Manajle trenutno izvode radovi bez ikakavih zastoja, kao i radovi na bušenju šipova, ankera i na sličnim pozicijama. U Grdelickoj klisuri se, pored trase auto- puta i dva velika mosta, grade i dve velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;