INFONET-468X60-BANNER

Mađarske kompanije zainteresovane za projekat najdužeg tunela u Srbiji

12.02.2018. | Beta

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potvrdio je da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora. Sijarto je to potvrdio u petak (09.02.2018) u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović. Tema sastanka bila je saradnja dve zemlje u oblasti infrastrukture.

Sijarto je potvrdio da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, po modelu javno-privatnog partnerstva.

Izgradnja Fruškogorskog koridora je, kako je kazala Mihajlović, važan projekat za Srbiju, za koji je već urađen deo projektne dokumentacije, a u narednom periodu razgovaraće se o modelima finansiranja.

Ona je ocenila da je za regionalno povezivanje važno i uklanjanje nefizičkih barijera kroz efikasnije procedure na granicama, a madjarska strana je obećala da će biti rešen problem dugog zadržavanja na graničnim prelazima, i u drumskom i u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku je razgovarano i o projektima u železničkom saobraćaju, uključujući najveći zajednički projekat izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, ali i projekat pruge Subotica-Baja.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;