PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

U poslednje četiri godine u Grockoj asfaltirano 80 kilometara puteva i ulica

02.02.2018. | Beoinfo

U poslednje četiri godine u opštini Grocka je urađeno 80 kilometara puteva i ulica, od čega je u Kaluđerici 10,5 kilometara, rekao je juče (01.02.2018) gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska radova na asfaltiranju Ulice 7. jul u gročanskom naselju Kaluđerica. Ta ulica, kako je naveo, u dužini od 550 metara, nije rađena 30 godina, od kada je asfaltirana 1988. godine.

- Kaluđerica je jedno od najvećih divljih naselja na Balkanu koje ima mnogo problema jer je rađeno bez ikakve infrastrukture - istakao je Vesić.

Gradski menadžer podsetio je da je pre nekoliko godina otvorena opštinska ispostava u Kaluđerici, te da na taj način građani Kaluđerice većinu svojih problema tu rešavaju.

- U okviru projekta Makiš-Mladenovac završili smo šest kilometara, spojili smo Zučku kapiju sa rezervoarom u Kaluđerici, što je omogućilo da se ljudi priključe na gradsku vodu i imaju stabilnije vodosnabdevanje. Otvorili smo poštu u Kaluđerici, dva dečja parka sa mobilijarom, renovirali sportski teren, započeli rekonstrukciju kanalizacione mreže u Ulici Željka Milivojevića i otvorili zelenu pijacu. Poslednjih godina je urađeno mnogo toga u ovom naselju, a najveći problem je kanalizacija i time ćemo početi da se bavimo - naglasio je Vesić i dodao da je ove godine počela eksproprijacija u Kaluđeričkom potoku, nakon čega sledi njegovo uređenje i pravljenje šetališta. Nakon toga, naveo je, sledi izrada projekta kako bi 2019. godine mogla da počne da se radi kanalizacija.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović rekao je da se nastavlja razvoj te opštine, te da je trenutno otvoreno devet gradilišta. Kaluđerica ima mnogo problema, naglasio je on, i dodao da će prvi put u istoriji početi da se rešava problem kanalizacije u Kaluđerici, ali i cele opštine.

- Kaluđerički potok ćemo za dve godine pretvoriti u najmoderniju zonu. Imaćemo i tržni centar, novu mesnu zajednicu, poštu, kao i novo groblje, za koje će se već ove godine raditi pristupni putevi. Sve to će promeniti razvoj Grocke - istakao je Simonović.

Prema njegovim rečima, do juna će Kaluđerica dobiti 22 nove ulice, a do kraja godine 60.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;