IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kamen temeljac za drugu kulu „Ušća”

01.02.2018. | Daliborka Mučibabić | Politika

Kamen temeljac za kulu od 103,9 metara pored poslovne zgrade „Ušće”, bivšeg CK, biće postavljen tokom ovog meseca, saznaje Politika. Dozvola za izgradnju tog oblakodera od 22 sprata u Bloku 16 izdata je, potvrdili su za Politiku u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, što znači da je i poslednja prepreka za ovaj graditeljski poduhvat Petra Matića, vlasnika MPC Properties savladana.

U budućem zdanju - A klase poslovnog prostora od 28.000 kvadrata - biće kancelarije, na poslednjoj etaži restoran, a u prizemlju kafić i banka. Ono će biti pozicionirano na mestu podzemne garaže uz Bulevar Nikole Tesle.

Matić je ponovo angažovao firmu Chapman Taylor ovog puta iz Praga da uradi idejno rešenje za budući centar poslovnog sveta. Tejlorov arhitektonski studio iz Milana uradio je enterijer i deo fasade šoping centra „Ušće” ka Bulevaru Mihajla Pupina. 

Privremeni montažni parking ispred poslovne zgrade „Ušće” biće porušen, a ispod parcele podignuta garaža sa dve podzemne etaže. Njena površina identična je nadzemnoj - 28.000 kvadrata - koliko će imati budući oblakoder.  

Matić će u ovaj projekat uložiti oko 60 miliona evra i zaokružiti jednu od najunosnijih lokacija u gradu koju je počeo da osvaja 2002. kupovinom bivše zgrade CK u koju je smestio poslovno zdanje i pored njega podigao šoping mol, najveće potrošačko carstvo u Beogradu.     

Za prostor između bulevara Nikole Tesle i Mihajla Pupina i Ulice Ušće Direkcija za građevinsko zemljište raspisala je februara 2003. godine međunarodni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje multifunkcionalnog centra „Ušće“ u Bloku 16. Prvu nagradu žiri je dodelio timu arhitekte Branislava Redžića koji je na toj lokaciji predvideo dve kule i tržni centar manje kvadrature nego što je danas.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;