PRIJAVA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu u tri faze

01.02.2018. | eKapija

U lokalnoj samoupravi Gornjeg Milanovca predstavljena je rekonstrukcija Opšte bolnice u ovom gradu, imajući u vidu potrebe građana i postojeće stanje objekata.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, istakao je da je Gornji Milanovac jedna od tri opštine koje su Zaključkom Vlade Republike Srbije dobile sredstva za rekonstruisanje Opšte bolnice. Rekonstrukciju, kako je naveo, finansira Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije, a opština Gornji Milanovac finansira kompletnu izradu projektne dokumentacije.

Projekat rekonstrukcije Opšte bolnice Gornji Milanovac prezentovali su predstavnici Urbanprojekt-a iz Čačka, odgovornog projektanta, a predviđeno je da se ona obavlja u tri faze. Prva faza podrazumeva energetsku sanaciju, druga zagrevanje obnovljivim izvorima energije, a u trećoj fazi bi se sprovela rekonstrukcija u tehnološkom smislu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prva i druga faza rekonstrukcije, kako se precizira, se prepliću i biće realizovane u istom vremenskom periodu. Kroz projekte energetske sanacije predviđeno je podizanje nivoa zaštite na svim objektima. Prvom fazom rekonstrukcije biće obuhvaćeno menjanje krovova gde je potrebno, stolarije, postavljanje nove fasade na postojeće objekte, menjanje oluka. Takođe, predviđeno je i uređenje saobraćajnica u krugu bolnice, te će biti obezbeđen pristup vozila svim objektima i postojaće ukupno tri ulaza za vozila u krug bolnice. Takođe, biće uređene i pešačke staze, kao i neometan pristup osobama sa invaliditetom do svih objekata.

Postojeći objekti u krugu bolnice se zadržavaju, osim objekta kapele čije je uklanjanje predviđeno projektom. Ono što će u prvoj fazi takođe biti realizovano, je izgradnja novog objekta za palijativno zbrinjavanje i dijagnostiku, a u okviru njega će biti nova kapela. Ovaj objekat će se prostirati na površini od 1.000m².

U centralnom delu kompleksa biće formirana lokacija za izgradnju objekta koji će se prostirati na 1.700m², za koji je predviđeno da bude Urgentni centar, ali u okviru koga će moći da se nalaze i druge ambulante značajne za funkcionisanje bolnice. Pored već postojeće kotlarnice na gas, u planu je i izgradnja nove kotlarnice na biomasu.

Već posle završene prve faze bolnički krug će biti jedan potpuno definisan kompleks, navedeno je na opštinskom sajtu.

- Uzimajući u obzir da neka značajnija rekonstrukcija bolničkog kompleksa nije rađena više od 30, pa i 40 godina, ovo je kapitalna investicija za bolnicu. U okviru bolničkog kompleksa do sada nismo imali Odeljenje palijativne nege, a dobićemo i zgradu za Odeljenje hitnog prijema - rekao je v.d. direktor Opšte bolnice Gornji Milanovac, dr Predrag Šuti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;