BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počelo asfaltiranje tunela Predejane

31.01.2018. | RTS

U naredna tri do četiri dana biće završen prvi sloj asfalta u desnoj cevi tunela Predejane, kaže pomoćnik direktora Koridora Srbije Milovan Bekrić. Dodaje da će se, ako budu povoljne vremenske prilike, asfalt postavljati svakog dana.

U izjavi Tanjugu, Milovan Bekrić napominje da taj rok zavisi od vremenskih uslova i kaže da su radnici na toj deonici južnog kraka auto-puta E-75 prethodnih dana zatvorili tunel s obe strane kako bi se postigla optimalna temperatura za asfaltiranje.

Kaže da se koristi svaki sat da se izvedu mašine i radnici tokom ovog neuobičajeno toplog januara za rad u tunelu, jer je reč, kako navodi, o osetljivom poslu za koji je neophodno da temperatura bude između pet i deset stepeni u tunelu.

- Da bi se radovi obavljali svaki dan nesmetano, potrebno je da u tunelu bude između pet i deset stepeni jer o svemu možemo da pričamo i tražimo određena rešenja, ali o kvalitetu radova na ovako strateškim objektima i projektima nema govora i diskusije - jasan je Bekrić.

Kao garant sigurnosti i da se sve radi po protokolu u skladu sa pravilima struke, napominje da radove prate dve laboratorije i da se posle svakog dana asfaltiranja uzimaju uzorci asfalta koji se odmah laboratorijski ispituju.

- Ako postoji potreba za nekom korekcijom, koriguje se ono što eventualno nije u redu. Za sada, sve je po protokolu i po pravilima struke - kaže Bekrić.

Dodaje da se paralelno sa asfaltiranjem u desnoj cevi tunela izvode i pripreme za asfaltiranje u levoj, što će, kako navodi, ako vremenske prilike dozvole, omogućiti da u kratkom roku radnici započnu sa asfaltiranjem i tog dela tunela.

Napominje da je ceo tunel siguran i bezbedan, da su otklonjeni problemi iz aprila prošle godine i klizište koje je usporilo radove i kaže da će se nakon završetka kompletnog asfaltiranja tunela započeti sa postavljanjem svetlosne i druge signalizacije.

Inače, tunel Predejane je dug jedan kilometar i deo je deonice Grdelica - Caričina dolina, ukupne dužine 11,8 kilometara. Radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke (EIB), ugovorena vrednost radova je 15,2 miliona evra, a izvođač je bugarska firma Alijansa 10.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;