INFONET-468X60-BANNER

Impresivan broj gradilišta u Surčinu

11.01.2018. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je opštinu Surčin i tom prilikom obišao radove na rekonstrukciji Doma kulture u Dobanovcima, kao i nekoliko lokacija na kojima je u toku asfaltiranje puteva i rekonstrukcija trotoara.

- Beograd je postao grad kranova, dizilaca, a Surčin je postala opština budućnosti u kojoj se na svakom ćošku radi i gradi. U Dobanovcima sam obišao Dom kulture, čija je rekonstrukcija u toku i biće završena u narednih nekoliko meseci. Dom kulture u Dobanovcima je oštećen u požaru pre nekoliko godina, a po završetku obnove ovo naselje će ponovo imati mesto okupljanja - rekao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da je pri kraju i izrada projekta za novu fiskulturnu salu Osnovne škole „Stevan Sremac” u Dobanovcima.

- Tender za izvođača radova za novu fiskulturnu salu u školi u Bečmenu je već pokrenut, što znači da će 1.100 učenika ove dve škole po prvi put imati sale za fizičko. To je naš način da deci obezbedimo zdravo i lepo okruženje tokom pohađanja osnovne škole. Želimo da izađemo u susret brojnim željama stanovnika ove opštine kako bi kvalitet života ovde bio jednak u poređenju sa bilo kojom centralnom gradskom opštinom - istakao je Mali, koji je obišao i radove na asfaltiranju šest kilometara duge ulice koja prolazi kroz centar Dobanovaca.

Prema njegovim rečima, samo u Surčinu je u poslednje tri i po godine urađeno 40 kilometara nove kanalizacione mreže, 6,5 kilometara nove vodovodne mreže, 30 kilometara novog asfalta i 20 kilometara novih trotoara.

- U Vojvođanskoj ulici u centru Surčina rade se dva kilometra trotoara, biće izgrađena i nova parking mesta, dok se u Kosovskoj ulici gradi novi vrtić. Ne bi trebalo zaboraviti da se na teritoriji ove opštine gradi i most preko Save kod Ostružnice, što jasno ukazuje na činjenicu da su u toku infrastrukturni radovi koji će umnogome poboljšati kvalitet života građana - naglasio je gradonačelnik.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;