INFONET-468X60-BANNER

Pešački prelazi loše obeleženi

26.12.2017. | S.B.Milošević | Novosti

Loše održavana horizontalna signalizacija, problem je većine beogradskih opština. Izbledelih „zebri" ima i na centralnim gradskim ulicama, a nisu retki slučajevi da je zub vremena obrisao i obaveštenja o blizini škole. Zabrinjava i to što su neke obnovljene deonice, po postavljanju novog kolovoza, ostale bez horizontalne signalizacije iako je praksa da izvođač radova obavi taj deo posla.

- Na svim putevima koji su ove godine rađeni kod nas, izvođač je obeležio saobraćajnu signalizaciju - ističe predsednik Opštine Sopot Živorad Žika Milosavljević. - Ostale lokacije održava JKP Beograd put, prema svojoj dinamici. Sve ulice u Sopotu su propisno obeležene. Ipak, odskora je taj posao preuzela privatna firma.

I iz Opštine Obrenovac navode da gde god je ove godine menjan asfaltni zastor, urađena je i horizontalna signalizacija.

- To nije samo urađeno u Ulici Čede Todorovića, koja je završena pre nekoliko dana, ali ta saobraćajnica nije frekventna - kaže Mirko Vranešević, predsednik obrenovačkog komiteta za bezbednost u saobraćaju.

- Osim ekipa Beograd puta koje kontrolišu stanje horizontalnih i vertikalnih obeležja, neretko i naše komisije šalju dopis ovom preduzeću ako je potrebno nešto da urade. Signalizaciju na putevima u našoj opštini održava naše javno preduzeće za izgradnju, i to prvenstveno atarske puteve. Ostalo obeležavaju Beograd put i Putevi Srbije.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Putevima u gradu upravlja JP Putevi Beograda, dok je JKP Beograd put izvođač radova. Upravo su putari ovog preduzeća zaduženi za održavanje i obeležavanje horizontalne i vertikalne signalizacije.

- Tokom cele godine vrši se sukcesivno obeležavanje i obnavljanje horizontalne signalizacije, a dinamika izvođenja radova uslovljena je vremenskim prilikama i kapacitetima u ljudstvu - ističu iz JP Putevi Beograda. - Kada je reč o redovnom održavanju, na teritoriji Beograda postoji određeni broj lokacija na kojima signalizacija nije obnavljana tokom 2017. godine.

Grad je sprovođenjem postupka javne nabavke angažovalo i preduzeće Tim marker. Ovo preduzeće je od 9. novembra, zajedno sa Beograd putem, zaduženo da sukcesivno i u skladu sa vremenskim uslovima obeležava kolovoze. Tim marker sada održava puteve na teritoriji sedam gradskih opština, u Obrenovcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj, Barajevu, Sopotu i Surčinu.

Iz JP Putevi Beograda navode i da je izvođač radova, zadužen za rekonstrukciju i obnovu saobraćajnica, dužan da sve vrati u prvobitno stanje. To podrazumeva da nakon završetka građevinskih radova ukloni privremenu saobraćajnu signalizaciju i da sve saobraćajne oznake i opremu koja je tokom izvođenja građevinskih radova uklonjena, vrati u prvobitno stanje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;